Pretraga

Umjesto novog partija, u Novalji dobili prvu visokoškolsku instituciju

A- A+

Potpisivanjem ugovora  s Obrazovnom grupom Zrinski Novalja je dobila visokoškolsku instituciju te novu srednju školu i mogućnost cjeloživotnog učenja. Tako će građani, između turističke sezone i beskrajnih tuluma, imati priliku steći novo znanje, a iz Grada smatraju da će kvalitetnije obrazovanje potaknuti razvoj lokalne zajednice.

foto: Zrće|www.visitnovalja.hr

Grad Novalja je odlučio uspostaviti stratešku i akademsku suradnju s Obrazovnom grupom Zrinski pa su 7. listopada potpisali Sporazum o suradnji, kako bi svojim stanovnicima omogućili kvalitetniju edukaciju i pripremu za ulazak u poslovni svijet.

Na svečanom potpisivanju ugovora gradonačelnik Ante Dabo napomenuo je kako Novalja od turizma živi određeni broj mjeseci u godini, ali da ulaganjem u znanje i obrazovanje Grad može kvalitetno živjeti i rasti tijekom cijele godine.

Izdvojeni članak

Novi bonton na Zrću: Nema više opijanja na plaži i glasnog partijanja

Građani Novalje moći će upisati online preddiplomski i diplomski studij

Nakon što se cijelo ljeto o Novalji pisalo, odnosno, uglavnom fotografiralo, u kontekstu partijanja, vijest o edukaciji svakako je osvježavajuća novost.

Iako se ne radi o nekakvoj ljetnoj školi koja bi mogla privući britanske studente željne znanja, na potpisivanju su sudjelovali i predstavnici Turističke zajednice Grada Novalje, koji su također prepoznali važnost ovog događaja.

Istaknuli su kako je ova suradnja izvrstan korak u radu na dizanju kvalitete cjelokupnog života u Novalji pa samim time i u stvaranju kvalitetnije turističke ponude.

Izdvojeni članak

Video: Studenti snimili potencijalni ljetni hit kojim su ismijali sve ljubitelje Zrća

– Građani Novalje moći će upisati online stručni preddiplomski studij Ekonomija poduzetništva i specijalistički diplomski studij Management malih i srednjih poduzeća te sami kreirati raspored kada i gdje će slušati predavanja i polagati ispite. Uz studijske programe moći će upisati i online pohađati program usavršavanja za Samostalnog menadžera poduzetništva u području dentalne medicine, rekli su nam iz Obrazovne grupe Zrinski.

Sporazum osigurao popuste, a Grad najavljuje i stipendije

Ostali programi obrazovanja odraslih kao što je stjecanje srednje stručne spreme, prekvalifikacija, doškolovanje, programi stručnog usavršavanja i osposobljavanja izvodit će se dislocirano u Novalji prema potrebama i dogovoru s Gradom, a građani Novalje će kroz Sporazum ostvariti i posebne popuste na iznose školarina.

Upisi na studije i programe za Novaljce su otvoreni do kraja listopada. Iz Grada su napomenuli kako će osigurati i stipendije kojima će edukaciju dodatno približiti svojim stanovnicima.

Umjesto novog partija, u Novalji dobili prvu visokoškolsku instituciju
Share via
Copy link
Powered by Social Snap