Pretraga

[VIDEO] Ivan Sinčić i još 40 ljudi uhićeno jer su branili bivšeg HDZ-ovca od deložacije

A- A+

Student FER-a i predsjednički kandidat Živog Zida Ivan Sinčić uhićen je jutros prilikom blokade deložacije na zagrebačkom Trnju. Policija je deložirala obitelj Božić u kojoj je je jedna osoba bivši član HDZ-a.

– Gospodin Božić bivši je član HDZ-a koji je napustio stranku u trenutku
kad je shvatio da je za njih samo broj i glas, i da će ga baciti na
cestu bez milosti. Mi ćemo ga braniti, pridružite nam se u borbi protiv
nemilosrdnog sustava, piše Živi zid putem svojeg Facebooka.

Živi zid je tijekom jučerašnje medijske konferencije najavio kako samo u ovom mjesecu imaju osam planiranih deložacija, a da se brojka u sljedećem mjesecu drastično povećava. Prozvali su predsjedničke kandidate Ivu Josipovića i Kolindu Grabar-Kitarović za licemjerstvo jer su tek odnedavno počeli spominjati ovrhe u svojim programima, dok samo Živi zid i dalje pruža otpor. Podsjećaju da je pravo na dom ustavna kategorija.

– Pokušali smo onemogućiti deložaciju obitelji Božić tako da smo blokirali dvorišna vrata s nekim stvarima, ali policija ih je brzo uklonila i ušla u kuću koja nije bila zaključana. Svojim tijelima smo pružili pasivan otpor, a 42 nas se trenutačno nalazi u osmoj policijskoj postaji na Krugama. Uhićen je i Ivan Sinčić, izjavio nam je član Živog zida Mario Gracin.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Share via
Copy link
Powered by Social Snap