Pretraga

[VIDEO] Ono kad britanska garda zapleše u Ivancu na zadnji dan nastave

A- A+

Povodom posljednjeg dana nastave u Ivancu maturanti tradicionalno izvedu plesnu točku za koju se koreografija priprema i nekoliko mjeseci. Jedna od tamošnjih maturantica Martina Lončarek, poslala nam je video izvedbe njenog razreda sa završne školske priredbe, na kojoj se ove godine okupilo oko tisuću ljudi. Uz to nam je pojasnila kako teče cijeli postupak pripreme plesa u Srednjoj školi Ivanec.

Foto: Privatna arhiva Martina Lončarek

I dok na jednoj strani maturanti zadnji dan nastave obilježe uz opijanje, divljanje, vrisku, prosipanje brašna, kudikamo su decentniji u Srednjoj školi Ivanec. Naime tamo svaki od sedam razreda maturanata, osmisli kostime te pripremi plesnu točku, koja se onda izvodi na priredbi u školskoj dvorani. Uz to su ove godine organizirali i plemenitu humanitarnu akciju.

Izdvojeni članak

[FOTO] Pogledajte kako izgleda britanska kraljevska garda iz Ivanca

Dogovori za kostime znaju izroditi i svađe

– Ideje za kostime počinjemo skupljati već na početku školske godine, i tu zna biti dosta svađa. (smijeh) Kad odaberemo temu, tražimo nekoga tko će nam to i zašiti, ili jednostavno naručimo stvari preko internetskih trgovina. Zatim slijedi traženje koreografa, budući da malo tko u razredu zna i plesati, a i nemamo vremena sami izmišljavati koreografiju, pa je tako jednostavnije. Slijedi miksanje pjesama i uvježbavanje koreografije. Mi smo s time počeli već u siječnju – čim prije to bolje, jer dosta je tu posla.

I tako onda paralelno uz nastavu, učimo i plesati sve do zadnjih dana nastave. Mi smo u svoju koreografiju uklopili i razrednika, koji je bio turist, i zamjensku razrednicu koja je predstavljala kraljicu, čitav postupak pripreme nam je pojasnila Martina Lončarek, maturantica razreda koji je bio maskiran u britansku kraljevsku gardu.

Izdvojeni članak

[Video] Na norijadi u Zagrebu tisuće maturanata u glas pjevalo Dinamovu himnu

Uz kostime, plesnu izvedbu bila im je potrebna i scenografija. Tako je Martinin razred napravio stražarsku kućicu od kartona koji su besplatno pribavili iz obližnje tvornice. 

Uz norijadu, organizirali i humanitarnu akciju

Na kraju je na priredbi u Srednjoj školi Ivanec svih sedam razreda maturanata izvodilo plesne točke, a osim britanske garde, bilo je tu još svega – od Playboyevih zečica i Hugh Hefnera, preko cirkusa, do policajki i policajaca.

No uz dugo pripremane izvedbe, maturanti iz Ivanca su stigli organizirati i humanitarnu akciju.

– U sklopu norijade, organizirali smo i humanitarnu akciju za Erika Fischera, malu bebu iz Varaždina, koji boluje od rijetke bolesti i sada se, zajedno s majkom, nalazi na liječenju u Nizozemskoj.

Skupljali smo novčane priloge i na kraju se skupilo oko 4 i pol tisuće kuna. Znamo da je malo, ali to je stvarno dar iz srca bio i svi smo radosni kaj smo barem na mali način pomogli, pojašnjava na kraju Martina.

Pogledajte kako je izgledala plesna točka ‘britanske kraljevske garde’ iz Ivanca.

Copy link
Powered by Social Snap