Pretraga

[VIDEO] Pogledajte kako izgledaju prve uniforme u zagrebačkim školama

A- A+

Premda su prema prvotnom planu, javno financirane uniforme za osnovce u Zagrebu, trebale doći na jesen, sve neizvjesnije predizborne ankete za gradonačelnika, očito su malo ubrzale taj postupak. Tako su prve odore već stigle, a ukupno će ih u 29 škola svi razredi dobiti, dok će u njih 33, tek pojedini razredi nositi uniforme. 

Izvor fotografije: Facebook stranica Srednja škola Stjepana Sulimanca

Inače za ovu svrhu Grad Zagreb izdvaja oko 10 milijuna kuna, a odluka o uvođenju uniformi duboko je podijelila javnost. Jedna strana ovu Bandićevu odluku vidi isključivo kao vješto smišljen predizborni trik, koji je na tom tragu, kasnije podebljan nabavkom majica za norijadu. Zagovornici uvođenja uniformi pa i po ovom javno financiranom modelu, vide ovaj potez kao potencijalno dokidanje vidljivih, socijalnih razlika među učenicima.  

Izdvojeni članak

Sve zagrebačke srednje škole dobivaju majice za norijadu: Evo koliko će to koštati

Jedan od glavnih argumenata 46 zagrebačkih škola, koje su odbile uvesti uniforme je da postoji niz važnijih polja u školstvu, za koje bi trebalo izdvojiti financijska sredstava.

Inače, školske uniforme su svako malo tema u javnosti pa smo tako i mi u posljednje tri godine, proveli dvije ankete na tu temu.

Pokazalo se da su čitatelji također podijeljeni oko toga treba li ih uvesti u škole ili ne. Ipak valja naglasiti da je u oba slučaja, većina od ukupno 660 sudionika anketa, bila nešto naklonjenija ideji uvođenja uniformi.  

Premda su uniforme došle na kraju školske godine, iz Grada Zagreba su kolegama s portala Dnevnik.hr rekli kako to nije nikakav predizborni trik. U videoprilogu spomenutog medija, pogledajte kako izgledaju uniforme koje su stigle u dvije osnovne škole te što đaci misle o njima.    

Share via
Copy link
Powered by Social Snap