Pretraga

Video: Studenti Harvarda pokazali katastrofalno neznanje

A- A+

Harvard je prema mnogim istraživanjima najprestižnije svjetsko sveučilište, uključujući i prema diljem svijeta uvažavanom rangiranju šangajskog Jiao Tonga. No, pokazalo se da njihovi studenti nikako nisu, među onima s najvećim znanjem. Na pitanje koji je glavni grad susjedne Kanade, niti jedan od upitanih studenata nije ponudio točan odgovor, osim jedne Kanađanke! Žalosna je činjenica i to što većina studenata nije niti ponudilo neki odgovor pa makar i netočan poput Toronto, Calgary, Vancouver ili slično.

Screenshot: You Tube

Prema cijenjenom rangiranju najprestižnijih svjetskih sveučilišta šangajskog Jiao Tong Sveučilišta, Harvard je smješten na prvo mjesto u ovoj godini, a poznato je da se godinama po mnogim rang listama nalazi u vrhu. No, studenti Harvarda se baš i ne mogu pohvaliti širokim općim znanjem, ako se poznavanje glavnog grada susjedne zemlje, uopće smatra općim znanjem.

Izdvojeni članak

Ovu zagonetku većina harvardskih studenata nije točno riješila

Naime reporter Harvard Crimsona upitao je nasumično studente spomenutog prestižnog sveučilišta znaju li koji je glavni grad susjedne Kanade. Većina ih ne samo da nije znala odgovor, nego nije niti ponudila nikakav.

Jedina djevojka koja u kratkoj reportaži zna da je glavni grad Kanade Ottawa, bila je Kanađanka.

Kako je izgledao anketni upitnik, pogledajte u videu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap