Pretraga

[VIJEST U BROJCI] Evo koliko je srednjoškolskih profesora štrajkalo iz dana u dan

A- A+

Posljednja dva sindikata, Sindikat Preporod i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama prekinuli su u petak štrajk u srednjim školama što znači da nastava kreće normalno od sljedećeg tjedna. Naime, od petka 25. rujna trajao je štrajk u brojnim obrazovnim ustanovama, a koji su pokrenuli četiri sindikata iz sustava znanosti i obrazovanja.

Izdvojeni članak

Prekinut štrajk u srednjim školama – Kreće normalna nastava

U ovoj brojčanoj vijesti, vas pak obavješavamo o tome koliko je profesora štrajkalo isključivo u srednjim školama te učeničkim domovima.

Od početnog zanosa 25. rujna, kada je u štrajk bilo uključeno 485 škola te čak 45.8 posto profesora, u petak 2. listopada došlo se do 310 srednjih škola i učeničkih domova odnosno 24,81 posto djelatnika.

Podaci su to od ureda državne uprave u županijama i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, a kojima su školske ustanove slale podatke.

Među brojevima koje možete vidjeti u tablici, jasno se uočava da se iz dana u dan bilježio pad broja štrajkaša, dok je broj škola uključenih u štrajk bio veći u srijedu i četvrtak, nego li utorak (29. rujna).

Share via
Copy link
Powered by Social Snap