Pretraga

Znanost dokazala: Muškarci su gluplji od žena

Sveučilište u Newcastleu provelo je istraživanje na 332 ispitanika koje je potvrdilo da su u 90 posto slučajeva muškarci gluplji od žena. Pomalo čudno i morbidno istraživanje, dokazalo je da kada je riječ o umiranju glupom smrću, koju je lako moguće izbjeći, muškarci stradavaju puno češće.

Foto: newswise.com

Dugotrajno, ali u najmanju ruku neobično istraživanje sa Sveučilišta u Newcastleu potvrdilo je da su kada je riječ o umiranju glupom smrću, koja se lako može izbjeći, muškarci daleko ispred žena. Naime, studija je dokazala je da muškarci čine 90 posto osoba koje umiru na glup način!

Kroz istraživanje tim od četiri znanstvenika obuhvatio je 332 slučaja u periodu od 1995. godine te zaključio kako je u čak 282 slučaja, preminuli bio muškarac, a u 36 slučajeva pripadnica nježnijeg spola. U 14 slučajeva ‘naivnom’ smrću su stradala oba spola pa su takvi izuzeti iz istraživanja piše Metro.co.uk.

No postavlja se pitanja je li riječ isključivo o inteligenciji ili muškarci samo imaju nešto slobodniji, avanturistički duh?

Istraživači su u British Medical Journalu pojasnili kako se muškarci upuštaju u kojekakve po život opasne radnje zbog takozvanog ‘prava na hvalisanje’.

Provoditelji istraživanja su utvrdili i nagradu za ‘pobjednike’, u ovoj kako smo je već okarakterizirali pomalo morbidnoj studiji.

Tako je jedan od ‘pobjednika’, muškarac koji je upotrijebio motornu pilu i granatu kako bi napravio vlastiti vatromet.