Pretraga

Žene s manjim strukom i većom stražnjicom pametnije su i plodnije

A- A+

U posljednje vrijeme kao ideal ženske ljepote naglašavaju se bujne obline. Žene koje imaju takav tip tijela mogu biti zadovoljne rezultatom nedavno provedenog istraživanja koje je našlo više stvari koje im idu u prilog.

Znanstvenici su otkrili kako muškarce više privlače žene s užim strukom, no bitnije od toga, otkriveno je kako žene s većom razlikom između struka i bokova postižu bolje rezultate na testovima inteligencije, a isto vrijedi i za njihove potomke, piše Mail Online.

Izdvojeni članak

Žene vole ćelave muškarce, a evo i zašto

Istraživanje su proveli znanstvenici s Novog Zelanda – skupini volontera pokazali su fotografije različitih žena, na kojima su grudi, struk te bokovi bili digitalno izmijenjeni. Ispitanici su trebali ocijeniti slike na temelju privlačnosti, dok je infra-crvena kamera pratila njihove oči dok su pregledavali slike. Iako je većinu u početku odmah privukao dekolte, struk i bokovi bili su ključ privlačnosti.

Prijašnje istraživanje otkrilo je kako žene užeg struka i širih bokova imaju i višu razinu plodnosti, a zaključak istraživača je taj da masnoća na bokovima i bedrima ima višu razinu omega-3 kiselina bitnih za rast mozga tijekom trudnoće.

Osim za mozak, omega-3 masne kiseline imaju i zdravstvene prednosti – umanjuju rizik od raka i srčanog udara, snižavaju krvni tlak te umanjuju rizik obolijevanja od Alzheimerove bolesti. Osim toga, štite i od psihičkih problema.