Pretraga

Zbog kazni u školi roditelji su se nekada ljutili na djecu, a danas na profesore

A- A+

Zastarjele školske disciplinske mjere, poput udaranja ravnalom po prstima, danas su s razlogom nezamislive. Međutim, u novom odnosu između djece roditelja pojavili su se neki suprotni ekstremi pa za loše ocjene i ukore ‘po prstima’ dobivaju profesori.

Odnos roditelja i djece konstantno se mijenja. I dok su neke promjene uvijek poželjne, ekstremi nikada nisu dobri pa ni u odgoju.

Nastavnici su nekada imali iznimno veliki autoritet, a ne ni tako davno u školi su bila dozvoljena i fizička kažnjavanja učenika. Danas se situacija potpuno izokrenula pa sada učenici zloupotrebljavaju svoju poziciju.

Roditeljska prigovaranja drugačija su i zbog novih tehnologija. Dok su nekada po parkovima i igralištima sa šibom skupljali svoju djecu na večeru, danas ih sa šibom tjeraju od računala. Osim toga, pojavom mobitela puno im je lakše saznati gdje ste se izgubili, ali zato kašnjenje bez najave još je veći problem nego li je bio prije.

Pogledajte što se još promijenilo, što ste propustili, a što izbjegli jer ste se rodili u novom mileniju. Fotografiju povećajte desnim klikom miša pa ‘Otvori sliku u novoj kartici’.

www.klinfo.hr

Copy link
Powered by Social Snap