Pretraga

Oceanov europski izazov i kako volontirati i putovati po Europi

A- A+

“Oceanov Europski Izazov” i kako volontirati i putovati po Europi

Mlada si osoba? Želiš putovati? (A za to nemaš uvijek para?) Nastavi čitati!

I ne, ovo nije clickbait!

Sudionici na interaktivnom EU kvizu znanja u Lipiku na kojem su se mladima predstavile teme kao što su rad EU institucija, Erasmus+ program, slobodna trgovina unutar EU i europsko građanstvo. | Foto: Zrinka Suk

Udruga Ocean Znanja je upravo završila projekt pod nazivom Oceanov Europski Izazov koji je trajao od 01.07 do 31.12. ove, već sad pri kraju 2022. godine. Ova godina proglašena je Europskom godinom mladih s ciljem ukazivanja na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti. Bitna pretpostavka za aktivnu uključenost mladih u navedenim aspektima jest njihova osviještenost i informiranost o Europskoj uniji, načinu funkcioniranja i mogućnostima koje im ona pruža.

Cilj nam je bio informirati mlade ljude od 13-30 godina o svim besplatnim mogućnostima za obrazovanje i mobilnost (putovanje zbog obrazovanja) koje su im dostupne, osnažiti ih za sudjelovanje u raznim programima EU-a te na kreativan način približiti europske teme da se zapitaju kako će izgledati budućnost Europske unije. Da bi se ovaj projekt ostvario čak u 4 grada: Zagreb, Požega, Pakrac i Lipik bila nam je ključna financijska podrška Ministarstva vanjskih i europskih poslova (hvala donatorima!), a ljudsku i logističku potporu su nam dali naši partneri u projektu iz Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac – Lipik (hvala partnerima!)

Što smo sve napravili?

7 aktivnosti u 4 grada

Potraga za Europskim blagom vol.1 u Zagreb (13.07.) 

Kviz Znanja – EU programi za mlade u Požegi ( 04.08.)

Potraga za Europskim blagom vol. 2 u Požegi (12.08.)

Potraga za Europskim blagom vol. 3 u Zagrebu (20.10.)

Kviz Znanja – EU programi za mlade u Pakracu ( 27.10.)

Kviz Znanja – EU programi za mlade u Lipiku (23.11.)

Kviz Znanja – EU programi za mlade u Zagrebu (09.12)

Sve aktivnosti su napravljene tako da budu zabavne, interaktivne i da mladi sami dođu do važnih informacija o europskim prilikama koje su namijenjene njima. Informirano je više od 200 mladih ljudi, volontiralo je oko 30 volontera, napravljeno 15 Instagram objava na različite teme koje su mladima korisne za znati, pojedeno je 20 kg hrvatskih proizvoda i podijeljeno 15 nagrada za sudjelovanje.

Dobro, a kakve sve ovo ima veze s tobom?

Pa…

Osim kroz ovaj projekt Ocean Znanja i inače redovito informira mlade o mogućnostima koje postoje za njih, te ćemo ovdje za sve hrabre duše koje su pročitale članak navesti nekoliko prilika koje su vam dostupne, a bile su također predstavljene na svim aktivnostima u sklopu projekta “Oceanov Europski izazov”.

Sve o međunarodnim prilikama u sklopu programa EUROPSKE SNAGE SOLIDARNOSTI

Za one tek punoljetne besplatno putovanje vlakom po članicama EU

Za stažiranje u Europskom parlamentu

Za stažiranje u Europskoj komisiji

Ovo su samo neke od prilika za tebe (i bit će toga još!):

Za više informacija javi se na [email protected]. Za ostale aktivnosti i mogućnosti prati nas na društvenim mrežama.

Nadamo se da će ti Nova godina donijeti puno prilika i mogućnosti u životu, a ako to bude s nama bit će nam jako drago.

Projekt “Oceanov Europski Izazov” financiralo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. Sadržaj ovoga članka u isključivoj je odgovornosti udruge Ocean Znanja i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Ministarstva”.

Tim Oceana Znanja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap