Pretraga

Alarmantno stanje pred nama: Gotovo esencijalne stvari bez kojih ćemo vrlo brzo ostati

A- A+

Ljudski opstanak bez esencijalnih i bitnih stvari gotovo da je nemoguć, a upravo njima prijeti istrebljenje. Prema mišljenju niza stručnjaka pogledajte koje će stvari uskoro pasti u zaborav, a od velike su važnosti za čovjeka.

Vrlo brzo čovjek bi zbog pretjerane konzumacije mogao istrijebiti neke gotovo esencijalne stvari nužne za naš opstanak. Independent je objavio popis od nekoliko stvari bez kojih bi ljudi uskoro mogli ostati, a da toga još nisu ni svjesni.

Izdvojeni članak

Kondomi i pilule odlaze u zaborav, uskoro stiže wi-fi kontracepcija

Nestašica lijekova, hrane i slastica

Prvo na popisu bez čega će biti ugrožen cijeli svijet jest nedostatak antibiotika. Kako kaže engleska stručnjakinja Dame Sally Davies, u porastu su infekcije otporne na antibiotike. Kakva opasnost nam prijeti iskazala je tvrdnjom kako nam je za sada ostao samo jedan lijek koji efikasno može izliječiti gonoreju. – Naišli smo na problem u proizvodnji. nećemo imati novih antibiotika, izjavila je Davies.

Uz lijekova, prijeti nam i nestašica morske hrane. Sudeći po istraživanjima provedenima prije nekoliko godina, nastavimo li ovim tempom izlova, već 2048. godine mogli bi potpuno ostati bez ribe i ostale morske hrane.

U istoj situaciji se nalazi i čokolada. Naime, svjetski stručnjaci tvrde da bi zbog nestašice kakaa već 2020. godine čokolada mogla postati luksuz. Kako je za Daily Mail ustvrdio Angus Kennedy, urednik časopisa Kennedy’s Confection, čokoladu bi u skorašnjoj budućnosti mogao zamijeniti kakao i kakao maslac sa sastojcima niže cijene poput grožđica.

Izdvojeni članak

Studenti PMF-a ne žele predavati: Hrvatskoj prijeti nestašica profesora fizike

Uskoro bez zlata i vina

Prema nedavnom izvješću Morgana Stanley, i mnogima omiljeni alkoholni napitak spravljen od grožđa mogao bi pasti u zaborav. Stoga imajte na umu da svaki put kad pijete vino, potencijalno uživate u posljednjim gutljajima jer ponuda ne može nadmašiti internacionalnu potražnju.

Da će stanje ubrzo biti alarmantno otkrivaju i objave u Wall Street Journalu. Naime, prognoze su da će za svega dva desetljeća biti iscrpljene sve rude zlata. Zbog sve većih cijena izvlačenja i trošenja rudnika, sve je teže pronaći nove izvore zbog čega ćemo uskoro iscrpiti sve svjetske zalihe najsjajnijeg metala.

Copy link
Powered by Social Snap