Pretraga

Filmski nasilnici koji nas ne plaše, nego nasmijavaju

A- A+

Negativci, ubojice i ostali filmski psihopati u većini slučajeva zastraše gledatelje svojim ponašanjem, ili bar pomisle kako ih ne bi htjeli sresti u stvarnom životu. No postoji nekoliko filmskih nasilnika ili ‘strašnih’ likova iz horora koji su sve, samo ne strašni. Pogledajte koji su to nenasilni nasilnici što su se našli na našoj listi najsmješnijih strašnih likova.

Gledajući neki film koji uključuje nasilne i psihotične likove, sigurno očekujete neke scene kojih ćete se bar malo zastrašiti. Većina horora i trilera s neuračunljivim ubojicama to i sadrži, no postoji nekoliko filmskih nasilnika koje je većina gledatelja doživjela više smiješnima, nego zastrašujućima.

‘Frankenstein’

Frankensteinovo čudovište iz filmskog klasika ‘Frankenstein‘, snimljenog 1931. godine, je jedan od najsmješnijih i najbezopasnijih čudovišta u svijetu filma. Laganim pokretima i čudnim ponašanjem ostavlja dojam lika iz komedije, a ne strašnog čudovišta.

‘Teeth’

Teeth‘ je horor s elementima komedije koji je snimljen 2007.godine. Radnja se vrti oko tinejdžerice Christian koja otkriva kako njena vagina grize. Kad se neki zli muškarac pokuša seksati s njom, ostane bez svoje ‘muškosti’. U jednu ruku je sama pomisao na to zastrašujuća, ali je svejedno jedan od najsmješnijih likova.

‘The Birds’

Jedan od najpoznatijih horora, ‘The Birds‘ od Alfreda Hitchcocka z 1963. je možda bio zastrašujući tadašnjoj publici, no tko god danas pogledaju taj film umire od smijeha ‘zastrašujućim’ pticama koje napadaju sve što im se nađe na putu.

‘The Phantom of the Opera’

Novija verzija ‘The Phantom of the Opera‘ iz 2004. godine također među svojim likovima ima nenasilnog nasilnika. Fantom nijednog gledatelja nije zastrašio, štoviše, izazvao je sažaljenje zbog svoje slabosti prema Christine. Dok je u originalnom filmu glazba bila zastrašujuća, u spomenutom remakeu je i ona ugodna.

‘Manos: The Hands of Fate’

Kao što smo već spomenuli, horori iz starijih vremena se ne mogu svrstati u istu skupinu s današnjim filmovima tog žanra. Ono što je ljudi tada smatrali strašnim, danas nije ni približno takvo. The Master iz filma ‘Manos: The Hands of Fate‘, snimljenog 1966. godine, smatra se jednim od najglupljih i potpuno bezopasnih likova, a isto takvo mišljenje većina dijeli i za sam film. The Master ima moć hipnoze te može sjediti na vatri, ako to dvoje izuzmete, lik je totalno patetičan.

Filmski nasilnici koji nas ne plaše, nego nasmijavaju
Share via
Copy link
Powered by Social Snap