Pretraga

Koraci pomoću kojih ćete sami uspješno odrezati šiške

A- A+

Ako već duže vrijeme nosite istu frizuru, posve je logično da će vam ona u jednom trenutku dosaditi. Nisu svi dovoljno hrabri da se usude napraviti drastičnu promjenu, stoga je dugokosim djevojkama najčešći izbor skraćivanje šiški. S obzirom da proces šišanja šiški traje svega nekoliko minuta, mnoge djevojke nemaju volje samo zbog toga odlaziti frizerkama te plaćati nekoliko desetaka kuna. Stoga pogledajte kako možete sami odrezati šiške bez da odlazite u salone, a da se pritom ne unakazite.

Svaka djevojka nakon što duže vrijeme njeguje istu firzuru poželi napraviti neku promjenu. Budući da se nije lako rastati s dugim vlasima koje su vas godinama krasile, odluka najčešće padne na rezanje šiški. Promjena tog sitnog detalja dovoljna je da vam osvježi cjelokupan izgled. Umjesto da zbog par poteza odlazite frizerkama koje će vam tu uslugu naplatiit, evo kako ćete vrlo jednostavno sami odrezati šiške.

Izdvojeni članak

Najgore frizure koje su nekada bile moderne

Oštre škare

Prva greška koju napravi veliki broj djevojaka koje se odluče na samostalno rezanje kose je ta što ne koriste odgovarajuće škare. Zaboravite na one stare koje skupljaju prašinu u ladici nakon što ste istima godinama rezali papir ili neki drugi materijal. Ako želite sami odrezati šiške, morate nabaviti profesionalne nove škare koje su oštre i precizne. Ne morate iskeširati stotine kuna, jer su za vaše potrebe dovoljno dobri jeftiniji modeli profesionanih škara.

Suha kosa

Kad je kosa mokra, puno je lakše kontrolirati vlasi i rezati iste. No, u tom slučaju morate paziti jednu stvar – mokra kosa je duža od suhe. Nerijetko se dogodi to da djevojke odrede idealnu dužinu do koje skrate kosu, ali kad se osuši bude kraća nego što su htjele. Kad režete, pak, suhu kosu, nikako ju ne pritišćite dlanovima prema licu u trenutku dok režete ravnu liniju. Mogli bi se negativno iznenaditi kad pustite šiške pa one skoče do pola čela.

Izdvojeni članak

VIDEO: Ravnatelj pljusnuo učenika zbog krive frizure

Neravne šiške

Ako ste svjesni da vam nikako od ruke neće poći to da dobijete ravne šiške, onda odustanite od tehnike vodoravnog rezanja pa ih postavite okomito. Samim vrhovima režite tanke pramenove pa ćete dobiti prirodnije šiške u takozvanom zubatom obliku.

Od sredine prema krajevima

Vjerojatno većina djevojaka koje odluče po prvi put same rezati same kosu, krenu od jedne strane prema drugoj. Tom metodom najčešće ćete dobiti kose šiške, što vam nije prvotna namjera bila. Stoga izaberite sigurniju varijantu: razdijelite ih u dva jednaka dijela, pa krenite rezati od sredine. Nakon što jedna strana bude gotova, usporedno skratite i drugu.

Koraci pomoću kojih ćete sami uspješno odrezati šiške
Share via
Copy link
Powered by Social Snap