Pretraga

Mladi rukometaši Kongoa izgubili svoje, pa igrali u dresovima reprezentacije BiH

A- A+

Od 14. do 28 srpnja održava se Svjetsko juniorsko rukometno prvenstvo u Bosni i Hercegovini, a prvi dan prvenstva odmah je protekao u nesvakidašnjem događaju. Naime rukometaši reprezentacije Kongo izgubili su prilikom dolaska u Sarajevo prtljagu u kojoj su se nalazili dresovi za nastup. Kako nije bilo vremena za potragu ili čekanje novih, organizatori su ponudili juniorima Konga da nastupe u dresovima Bosne i Hercegovine, na što su ovi pristali i odigrali svoj meč protiv Argentine u dresovima domaćina. Dodajmo da je Hrvatska u prvom kolu teškom mukom svladala Katar 21:19.

www.handballbih2013.ba

U prvom danu Svjetskog juniorskog rukometnog prvenstva koje se održava u Bosni i Hercegovini, bilo je i rukometnih i vanrukometnih uzbuđenja. Naime juniori Kongoa su izgubili prtljagu s dresovima u kojima su trebali nastupiti. Kako nije bilo vremena da ih traže ili čekaju nove, organizatori i čelnici rukometnog saveza BiH napravili su lijepu, a i korisnu gestu, ponudivši Kongoancima za nastup dresove reprezentacije domaćina. Predstavnici saveza iz ove afričke zemlje prihvatili su ponudu, pa je Kongo protiv Argentine nastupio u dresovima Bosne i Hercegovine.

Izdvojeni članak

Više od 500 gledatelja na finalu Državnog prvenstva u rukometu

Dresovi domaćina nisu pomogli

Iako je Kongo samim nastupom u dresovima domaćina imao naklonost publike u Sarajevu, to im nije pomoglo protiv snažne Argentine, koja je utakmicu pobijedila s 35:25, piše klix.ba.

Kako Kongo nastupa u skupini s BiH, valjda će uspjeti nabaviti novu garnituru do četvrtka, kada se ove dvije reprezentacije međusobno ogledaju, inače će organizatori morati smisliti novo rješenje.

Na krilima 2500 Ljubušaka, Hrvatska stigla do tijesne pobjede

Hrvatska se nalazi u skupini B Svjetskog juniorskog rukometnog prvenstva, te je jučer u prvom kolu snage odmjerila s Katrom. Teže od očekivanog Hrvatska je tek u drugoj polovici drugog dijela preuzela vodstvo i pobijedila utakmicu s 21:19, s tim da je na poluvremenu bilo 13:9 za Katrane.

Dio zasluga za pobjedu Hrvatske ide svakako na račun gromoglasne podrške koju su imali od 2500 gledatelja u Ljubuškom.

U drugom kolu Hrvatska će se sastati s Nizozemskom, a očekuju je još dvoboji protiv Njemačke, Alžira i Švicarske.

Mladi rukometaši Kongoa izgubili svoje, pa igrali u dresovima reprezentacije BiH
Share via
Copy link
Powered by Social Snap