Pretraga

Naj detektivi malih ekrana

A- A+

Kada bi se udružili pod istim logom on bi vjerojatno glasio: . Ovi detektivi ne samo da imaju izvrsnu moć zapažanja i mogu razjasniti najteže zločine, nego su u razotkrivanju toliko dobri da ste do sada barem jednom bili na strani negativca i nadali se da ga ovog puta neće razotkriti. Donosimo vam tri potpuno različita naj detektiva malih ekrana.

Izvor: mojtv.hr

Počnimo od Thomasa Magnuma. Njegov izgled je sve samo ne neprimjetna: brkovi u stilu Miše Kovača, kratke hlačice i košulje nezaboravnog hawaii uzorka. Ako k tome dodamo njegovu atletsku građu, te život u vili i crveni Ferrari, nije čudo da je Magnum ponekad više izgledao poput playboya nego privatnog detektiva 80-ih. Međutim njegov lik kroz godine prikazivanja suptilno se razvija od neodgovorne protuhe koja vrijeme najradije provodi na plaži u odgovornog istražitelja i oca. Bez obzira na sve, malo je gledatelja koji su uspjeli odoljeti njegovoj otvorenosti i smislu za humor. 

Magnumova čista suprotnost bio bi genijalni ili bolje rečeno genijalno uvrnuti detektiv Adrian Monk. Kada bi uzeli u obzir samo njegovu nadprosječnu moć opažanja i lakoću s kojom pronalazi krivce, detektiv Monk bio bi još jedan u nizu serijskih junaka. Njegova je prošlost ono što ga čini drugačijim . Nakon što automobilska bomba za koju vjeruje da je bila namjenjena njemu, ubije njegovu ženu,  Monkov život postaje neprestana borba između fobija, opsesivno-kompulzivnog poremećaja i svakodnevnice. Monk se možda ne boji zločinaca i ubojica ali se boji bakterija, zatvorenog prostora, mlijeka i još koječega što ga čini detektivom kojeg se dugo pamti!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap