Pretraga

Najbolji poljupci s filmskog platna

A- A+

Danas jedva možemo nabrojati na prste filmove u kojima nije pala barem jedna pusa. Međutim kroz prošlost je zanimljivo promatrati koji su sve filmski poljupci bili na platnima i koji su zapravo najvjerniji. Upravo zbog stravstvenih poljubaca se pojavi kemija između glumaca, pa često puta mnogi od njih niti ne glume.

Donosimo vam pregled najzanimljivijih filmskih poljubaca.

Prvo ljubljenje na filmskom platnu, The Kiss (1896.)

Prvi poljubac ikad snimljen i montiran u film je onaj između May Irwin i Johna Ricea, a film The Kiss bio je eto slučajno, najpopularniji te godine.

Prvi poljubac između dvije žene, Morocco (1930.)

„Bolje da sada odeš. Počinješ… mi se sviđati“ rekla je Amy Jolly i to je bilo to.

Marlene Dietrich odjevena u muško odijelo u filmu Morocco poljubila je drugu ženu na filmskom platnu i to je zapravo prvi poljubac između dvije žene na filmu.

Najpoznatiji filmski poljubac, From here to eternity (1953.)

„Nisam znala da može biti ovako. Nitko ne me nikad nije ljubio kako me ti ljubiš“ kazala je Karen svom partneru nakon jedne od sočnijih pusa koje su pale 1953. godine.
Ova scena je čak bila i cenzurirana jer je bila previše erotična.

Prvi poljubac između dva muškarca, Sunday Bloody Sunday (1971.)

„Slobodni smo da radimo štogod želimo“ – Bob

„Dragi, drugi ljudi često rade nešto što ne žele i tako cijelo vrijeme“ – Alex

Priča se kreće oko ljubavnog trokuta između muškarca i žene koji su oboje imali aferu s jednim mladićem. Glumac Peter Finch kazao je za poznatu scenu: „I did it for England.“

Poljubac s najvećom razlikom među godinama, Harlod and Maude (1971.)

Ruth Gordon, glumica koja je utjelovila Maude je u trenutku snimanja imala 74 godine, a njezin partner Bud Cort svega 23. Međutim poljubac je pao unatoč ogromnoj razlici među godinama.

Najduži poljubac u povijesti filma, Elena Undone (2010.)

„Svaki put kad pomislim da je nemoguće voljeti više od ovoga, ja to napravim. Još više.“ – Peyton

Poljubac između dvije glumice traje tri minute, počinje na ulaznim vratima kuće, a završava na kauču. Svidio vam se ili ne, on je definitivno odnio titulu najdužeg poljupca na filmu.