Pretraga

Najduži glazbeni spotovi koje uživamo gledati

A- A+

Snimanje glazbenih spotova postaje sve unosniji posao, a nerijetko isti traju duplo duže od same pjesme. Rekorder je svakao Michael Jackson koji ima dug popis pjesama čiji spotovi prelaze devet minuta. Za hit ‘Ghosts’ snimljen je spot u trajanju od preko 39 minuta. No on nije jedini izvođač koji se odlučivao za ‘dugometražne’ spotove.

U glazbenoj industriji, osim na pjesme, koncerte ili turneje veliki dio novca izdvaja se i za režiranje te snimanje glazbenih spotova. Nerijetko isti dvostruko premašuju trajanje pjesme, a pojedini izvođači u svojoj karijeri imaju snimljena videa koje možemo nazvati pravim filmovima. Pogledajte nekoliko ‘dugometražnih’ glazbenih spotova koje uvijek s posebnom pozornošću gledamo.

Justin Timberlake – What Goes Around…Comes Around

Spot za Timberlakeovu pjesmu ‘What Goes Around…Comes Around’ snimljen je u obliku kratkog filma. Režirao ga je Samuel Bayer, tvorac Nirvaninog spota ‘Smells Like Teen Spirit’. Nakon što je Bayer odlučio za potrebe videospota koristiti pravu glumicu, odluka je pala na Scarlett Johansson. Objavljen je prije šest godina kada je na MTV Video Music Award nagrađen za najbolju režiju, no u kategoriji za najbolji glazbeni spot 2007. godine izgubio je od Rihanninog ‘Umbrella’.

Michael Jackson – Thriller

Preminuli kralj popa Michael Jackson je izvođač koji u svojoj karijeri ima najviše ‘dugometražnih’ videospotova. Za bezvremenski hit ‘Thriller’ izdvojeno je materijala za čak 13 minuta i 43 sekunde. Poduži je popis pjesama koje su upotpunjene spotovima preko 9 minuta, a hit ‘Ghosts’ spot traje preko 39 minuta.

‘Speed Demon’, ‘Smooth Criminal’, ‘You Rock My World’, ‘Bad’, ‘Remember The Time’, ‘The Way You Make Me Feel’ samo su neki od najdužih Jacksonovih spotova koje i danas rado gledamo.

Dr. Dre i Eminem – I Need A Doctor ft. Skylar Grey

Dvojica repera koji iza sebe imaju brojne međusobne suradnje, Eminem i Dr. Dre snimili su pjesmu ‘I Need A Doctor’. Spot u trajanju od 7 minuta i 37 sekundi snimio je Allen Hughes, redatelj filmova ‘Menace II Society’ i ‘The Book of Eli’. Od 24. studentog 2011. kada je premijerno prikazan do danas skupio je preko 135 milijuna pogleda.

Thirty Seconds To Mars – Up In The Air

Jedan od novijih uradaka koji spadaju u ovu kategoriju je ‘Up In The Air’ od grupe Thirty Seconds To Mars čiji je frontmen glumac Jared Leto poznat po ulozi u filmu ‘Requiem for a Dream’. Spot u trajanju od 8 minuta i 31 sekundu djelo je ruku Bartholomewa Cubbinsa, a dodatno je začinjen pojavom Dite von Teese.

Copy link
Powered by Social Snap