Pretraga

Najgluplje stvari što vas živciraju u hororima, a koje biste i sami napravili

A- A+

Vjerojatno ste i sami nekoliko puta vikali na protagoniste u hororima jer moraju proviriti na mračni tavan, što ne ubiju negativca kad im je na nišanu i slično. Tih klišejiziranih situacija nagledate se u svakom naslovu koji odiše stravom i užasom, no većinu tih stvari oko kojih se nervirate napravili biste i sami, a evo i zašto.

yesteryearsnews.wordpress.com

Mada gledajući horore mnogi negoduju zbog klišejiziranih scena kojima takvi filmovi obiluju, većina njih bi se dogodila i nama samima da se nađemo u sličnoj situaciji. College Humor napravio je popis stvari koje nas najviše nerviraju na hororima, ali i koje bi mi sami ponovili u istom obliku. Pogledajte o kojim stvarima se radi i koje je obrazloženje za njih.

Izdvojeni članak

Najstrašniji horori koji su temeljeni na istinitim događajima

Odlazak na mračan tavan

Mnogobrojni hororci odvijaju se u podrumima ili mračnim tavanima. Uvijek se na takvim lokacijama skrivaju ubojice, psihopate ili čudovišta. Unatoč činjenici da likove nazivate glupima jer sami i u mraku idu provjeriti što im šuška na tavanu, zasigurno biste i sami napravili istu stvar. Budući da vam nije ni na kraj pameti da se nalazite usred filma, normalno je da biste htjeli provjeriti što vam se događa u vlastitom domu. A vjerojatno vam isto tako nikada ne bi palo na pamet da se idete igrati s vatrom pa izazivati serijskog ubojicu koji vas čeka u vašem podrumu da vas dokrajči.

Praviti buku dok se skrivate

Naravno da nam je vrlo lako nepomično ležati, tiho disati i ne raditi buku kad se nalazimo na sigurnom i uživamo gledajući TV. No jeste li sigurni da biste bili u stanju napraviti istu stvar kad biste znali da vas sekunde dijele od krvoločne zvijeri ili manijaka koji vas pokušava ubiti? Držite za budale likove koji u trenutku skrivanja zapnu za posudu, zaplaču ili ubrzano dišu te na taj način odaju svoju prisutnost. Tko garantira da biste vi bili spretniji?

Izdvojeni članak

Kako danas izgledaju strašna djeca iz horora

Ne vjerujete tuđim pričama

Uvijek se u hororima nađu oni nevjerni Tome koji odišu hrabrošću pa se ne osvrću na glupe priče o serijskim ubojicama, čudovištima ili duhovima koji cijeloj ekipi rade o glavi. Zapitajte se kome biste povjerovali da vam kaže kako morate napustiti rodni grad jer ga opsjedaju duhovi prastanovnika koji su planiraju pobiti svu populaciju kako bi osvetili svoju smrt? Takvoj osobi biste pripisali da je poremećena ili da ima prebujnu maštu. Biste li bili zabrinuti pa otišli na drugi kraj svijeta? Baš i ne.

Ostaviti ubojicu na životu iako ste imali šansu

– Što ga nije ubila kad je imala priliku?, sigurno je pitanje koje ste masu puta izgovorili gledajući potjeru u napuštenom dvorcu, mračnoj šumi ili pustom gradu. No zamislite se u situaciji da bježite od lika kojeg prvi put vidite i sumnjate da je poremećen. Kad shvatite da vas planira ubiti, nadate se da ćete imati sreće i ipak vi prvi skratiti manijaka za glavu. No prilikom pokušaja ubojstva, opterećeni strahom i stresom, malo je vjerojatno da ćete biti u stanju razmišljati gdje i koliko puta morate pucati da budete sigurni kako je doista mrtav. Uostalom, ako u samoobrani upucate čovjeka jednom ili dva puta, svi će vam povjerovati u priču. No zateknu li policajci iskomadano tijelo ili izrešetano mecima, pomislit će da se i u vama krije psihopat.

Ne iseliti se iz uklete kuće

Tko je danas u takvoj financijskoj situaciji da se odmah može iseliti iz kuće za koju posumnja da je ukleta? Zamislite da dignete kredit, kupite stan ili kuću u kojoj planirate ostariti i doznate da imate neželjene sustanare poput duhova. Biste li se odmah pokupili i na drugom mjestu tražili krov nad glavom? Čisto sumnjamo.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap