Pretraga

Nekadašnja studentica padom na utrci ‘Nikad ne odustaj’ postala simbol nevjerojatne snage

A- A+

Vjerojatno ste mnogo puta dobili savjet da nikada ne trebate odustati, a atletičarka Heather Dorniden prije nekoliko godina dokazala je i zašto. Naime, 2008. godine dok je još bila studentica na Sveučilištu u Minnesoti, Heatrher se natjecala u utrci na Big Ten Indoor Track prvenstvu te je izgubila vodstvo padom. No, umjesto da odustane, mlada atletičarka je sve ostavila bez teksta svojim potezom.

Više puta u životu čovjek ostane bez snage pa razmišlja o odustajanju. Da se nikada ne treba predati, vjerojatno ste čuli nebrojeno puta, no ako ste mislili da se radi o beskorisnom savjetu, slučaj Heather Dorniden sa Sveučilišta u Minnesoti pokazat će vam zašto nikada ne treba odustajati, čak ni onda kad se čini da nema izlaza.

Izdvojeni članak

Top Sportaš: Dario Šarić otkrio tko je ‘krivac’ što je postao košarkaš

Naime, 2008. godine atletičarka i tadašnja studentica Dorniden sudjelovala je na Big Ten Indoor Track prvenstvu natječući se u utrci na 600 metara.

Iako je prešla u vodstvo, Dorniden se u krugu prije cilja spotaknula i pala. Ostale trkačice su nastavile s utrkom ne obazirući se na palu kolegicu, a jedna joj je čak i zamalo stala nogom na glavu, piše Huffington Post.

Mada se činilo da atletičarki ne preostaje ništa drugo nego da odustane od utrke, Heather se vrlo brzo ustala i nastavila s utrkom. Do cilja je ostalo nešto manje od 400 metara, s tim da su joj sunatjecateljice već bile odmaknule nekih 30-ak metara. No, Heather je dobila nevjerojatan vjetar u leđa te je pretekla ostale trkačice i odnijela pobjedu.

Upravo zbog ovakvog nevjerojatnog poteza, tim njenog fakulteta je ponio titulu pobjednika na Big Ten Indoor Track prvenstvu.

Nekadašnja studentica padom na utrci ‘Nikad ne odustaj’ postala simbol nevjerojatne snage
Share via
Copy link
Powered by Social Snap