Pretraga

Ovo je bio životni moto velikog Dine Dvornika koji bi danas imao 51 godinu

A- A+

Kralj funka, koji je bio i glazbeni pionir ovog žanra na našim prostorima Dino Dvornik, danas bi da je živ imao 51. godinu. Nažalost splitski glazbenik nas je prerano napustio još 2008., u dobi od 44 godine. Iza sebe je ostavio bogat opus, a obzirom na neposredan i komičan pristup životu, bio je uvijek rado viđen umjetnik. Na Facebooku je njegova kći Ella napisala dirljiv status, uz poruku da ovo ne smije biti tužan nego sretan dan. Uz to je podijelila riječi kojima ju je jednom prilikom utješio otac, a koje su bile i njegov svojevrsni životni moto.

Screenshot: YouTube

‘Ne grintaj, gubiš vrijeme’, rekao je Dino Dvornik sada već davne 1998. svojoj kćeri želeći ju utješiti u jednoj situaciji, a to je ujedno bio i jedan od njegovih životnih postulata. Dino iako nije često grintao, nažalost prerano je otišao i vremena s njim zasigurno nije bilo dovoljno. Da je živ, danas bi napunio 51. godinu.

Izdvojeni članak

Ella Dvornik statusom o ocu dirnula tisuće ljudi

Rano je otišao, ali je ostavio puno toga iza sebe

Dino je u karijeri objavio sedam studijskih albuma, a prema drugom ‘Kreativni nered’ se zove i jedna od rubrika na portalu srednja.hr.

Imao je svoju viziju glazbe, koja u počecima nije nalazila na odobravanje kod diskografa pa je kralj funka neko vrijeme, muzicirao u Londonu.

Prvi album ipak odlučuje objaviti tadašnji Jugoton (danas Croatia Records), a veliku ulogu na njemu je odigrao je i Gibonni, napisavši nekoliko tekstova, među njima i onaj za pjesmu ‘Zašto praviš slona od mene’, koja je uz ‘Ti si mi u mislima’ bila najveći hit. Album se na kraju prodao u preko 750 tisuća primjeraka.

U karijeri je osvojio četiri Porina, te stvorio, uz navedene još niz evergreena poput Afrike, Imam rep, Ja bih preživio, Žigolo, Plastika, Hipnotiziran, a Ništa kontra Splita je postala neformalna himna grada pod Marjanom.

Izdvojeni članak

Kralj funka dobiva interaktivni spomenik u rodnom gradu

Na Dinovoj sahrani vedrina i svijetle boje

Kao dijete je već glumio u seriji Naše malo misto, a kasnije još u nekoliko filmova i serija za djecu, a s obitelji je imao i reality show Dvornikovi, po uzoru na Osbournese.

I odlazak Dine Dvornika bio je potpuno neuobičajen. Po njegovoj želji, na sahrani se nije nosila crnina, nego vedre boje što je poštivao i stariji brat Dean. Puštali su se hitovi iz bogate Dinove karijere, a suze zbog njegova odlaska dobro su se skrivale.

Baš poput oca, koji je želio na svojoj sahrani veselje i Ella u svome statusu  danas traži vedrinu uz poruku –

‘Danas je sretan dan ,a ne tužan. Nemojmo žaliti ono što nemamo već budimo sretni što smo imali prilike imati! Neki nisu imali tu priliku.’

Ovo je bio životni moto velikog Dine Dvornika koji bi danas imao 51 godinu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap