Pretraga

Prosječni miočan: Facebook stranica koja će nasmijati sve srednjoškolce

A- A+

Zagrebačka XV. gimnazija te II. gimnazija u Splitu među učenicima i profesorima zadržale su stariji naziv MIOC, stoga se učenici i danas međusobno nazivaju Miočani. Prije nekoliko dana na Facebooku je osnovana stranica ‘Prosječni miočan’ koja se bavi spletkama i doživljajima učenika te dvije škole.

Foto: Facebook

Matematičko-informatički obrazovni centar (MIOC) naziv je koji su u prošlosti nosile zagrebačka XV. gimnazija i splitska III. gimnazija. No, učenici tih škola se i danas međusobno nazivaju Miočani.

U čast učenicima MIOC-a prije nekoliko dana osnovana je Facebook stranica pod nazivom ‘Prosječni miočan’ koja broji nešto više od 900 lajkova.

– Doživljaji i spletke prosječnog miočana –
Svrha ove stranice je samo zabava. Ne želimo nikog uvrijediti, već vas nasmijati popularnim šalama o miočanima, napisali su admin na Facebook stranici.

Administratori na toj stranici objavljuju fotografije sa smiješnim izjavama učenika XV. ili III. gimnazije koje su srednjoškolci ponekad rekli, zapisali ili se zabavljaju uz raširene stereotipe o ‘štreberima’ iz MIOC-a. Pogledajte neke od dosad objavljenih slika.

Prosječni miočan: Facebook stranica koja će nasmijati sve srednjoškolce
Share via
Copy link
Powered by Social Snap