Pretraga

Studenti na zgradu sveučilišta naslikali mural Luke Modrića od 9 metara: ‘Simbol je uspjeha mladog čovjeka’

A- A+

Sveučilište u Mostaru sada krasi devet metara visok mural posvećen Luki Modriću. Priznanje je to hrvatskom reprezentativcu koji je jednu sezonu igrao za mostarski klub HŠK Zrinjski. Mural su naslikali studenti Slikarstva Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, Jozo Sliško i Stjepan Kraljević.

luka modric mural

Foto: Sveučilište u Mostaru

Mural Luke Modrića visok devet metara naslikan je na zgradi Sveučilišnog kampusa u Mostaru. Djelo je dvojice studenata Akademije likovnih umjetnosti, Joze Šliška i Stjepana Kraljevića koji su ovim putem odlazi priznanje hrvatskom reprezentativcu koji je u Mostaru odigrao jednu sezonu za  HŠK Zrinjski, prenosi Sveučilište u Mostaru.

Luku Modrića uz Mostar veže sezona provedena u HŠK Zrinjski, kamo je došao na posudbu iz zagrebačkog Dinama i odigrao sezonu 2003./2004. Ondje je briljirao i proglašen je najboljim igračem te sezone. Ideju posvete u obliku murala predložio je Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru.

Izdvojeni članak

Studenti krajobrazne arhitekture i građani muralima oživljavaju suživot sa Savom

– Luka Modrić simbol je uspjeha mladog čovjeka. On je paradigma kako se napornim radom može osvojiti svijet. Mi na Sveučilištu kroz Luku Modrića želimo svjedočiti našim studentima da je sve moguće ako imamo jasan cilj i ako se u njega ulažu naporan rad i velik trud. Luka je igrao na stadionu Zrinjskoga samo 50 metara od svoga murala. I to je razlog zašto će Sveučilište i studenti svaki dan živjeti s velikanom, najvećim i najboljim na svijetu – Lukom Modrićem’, rekao je Tomić za Sveučilište u Mostaru.

Luka Modrić je karijeru započeo u NK Zadar, a zatim je prešao u GNK Dinamo gdje je u sezoni 2003./2004. završio na posudbi u mostarskom HŠK Zrinjski. Nakon uspjeha za Zrinjskim postao je važan član Dinamovog tima, a potom je zaigrao za Tottenham i Real Madrid.