Pretraga

Sveučilišna futsal liga: Pet ekipa više nema šanse za drugi krug

A- A+

Nakon petog kola Sveučilišne futsal lige u Zagrebu, pet ekipa, odnosno Geodetski , Arhitektonski, Veterinarski fakultet te Hrvatski studiji i RRIF, nemaju više šanse za prolazak u drugi krug. O koncu vise još ekipe Frakulteta strojarstva i brodogradnje te Farmaceutsko – biokemijski fakultet, koje imaju samo teoretske šanse za drugu fazu natjecanja. Na vrhu pak nije bilo ozbiljnijih smjena, osim u skupini B, gdje je u najjačoj utakmici kola, a možda i cijelog dosadašnjeg turnira, VERN svladao Libertas sa 7-3. U drugim grupama su vodeći ostali na vrhu.

Poslije petog kola Sveučilišne futsal lige u Zagrebu, pet je ekipa izgubilo svaku nadu za prolazak u knock-out fazu. Radi se o Geodetskom, Arhitektonskom, Veterinarskom fakultetu te Hrvatskim studijama i RRIF-u. U derbiju kola VERN je pokazao nadmoć u skupini B, gdje je u izravnom dvoboju za prvo mjesto, svladao Libertas rezultatom 7-3. Najuvjerljiviju pobjedu, u petom su kolu zabilježili prošlogodišnji pobjednici Građevinci, koji su s 9-0 pobijedili Farmaceutsko – biokemijski fakultet.

Izdvojeni članak

Sveučilišna futsal liga: U derbiju kola FER ‘razmontirao’ TTF

Libertas i dalje najefikasniji u ligi, no pokleknuo u derbiju kola

Dvije do sada vrlo uvjerljive ekipe, VERN i Libertas, ukrstile su koplja u ovom kolu. Na kraju je slavio VERN, koji je nakon tri kola ‘čiste mreže’ u ovom primio tri zgoditka od Libertasa.

Međutim najbolji napad u ligi (Libertas 36 postignutih golova) nije mogao više od toga. Rezultat je glasio 7-3 za VERN.

Prošlogodišnji pobjednik Građevina odlučila je demonstrirati silu. Naime u prve četiri utakmice su osvojili 10 bodova uz 18 postignutih pogodaka. U ovom su kolu zabili pola od toga, s tim da niti jedan nisu primili.

Izdvojeni članak

Sveučilišna futsal liga: U ‘skupini smrti’ šest ekipa unutar tri boda

Pet ekipa s po devet bodova u skupini C

Ekipa FER-a je sve uvjerljivija, kako odmiče natjecanje. Nakon što su u prošlom kolu razmontirali TTF s 12-1, u ovom su također briljirali, pobijedivši Grafički fakultet s 8-1. Uz to su stigli vježbati igru s pet igrača u polju, koja bi mogla zatrebati u drugom krugu. Naime pri rezultatu 6-0 su izveli golmana i ubacili petog igrača, te do kraja utakmice postigli još dva pogotka i jedan primili.

U ovoj skupini vrlo je neizvjesna situacija prije posljednja dva kola, budući da sada čak pet ekipa ima po devet bodova. To su Pravni, Filozofski, Ekonomski, Tekstilno-tehnološki i Grafički fakultet.

– Dosta smo loše otvorili utakmicu te smo vrlo brzo primili dva gola. Međutim odmah poslije toga smo ubacili u višu brzinu te već do poluvremena poveli s 3-2. Drugi dio smo nastavili, kako smo završili prvi te na kraju zabili osam pogodaka. Glavna ambicija nam je od početka natjecanja bila ući u četvrtfinale, ali obzirom na protivnike u posljednja dva kola, mogli bi izvisiti, unatoč devet sadašnjih bodova. Čekaju nas neugodni FER i Ekonomija, a trebaju nam 1-3 boda za drugi krug. S Ekonomijom smo prošle godine remizirali pa zašto ne bismo i ove, govori nam o subotnjoj utakmici te mogućem raspletu skupine voditelj ekipe Filozofskog fakulteta Frane Visković.

U ‘skupini smrti’, kako smo nazvali ujednačenu skupinu D, TVZ, Šumarstvo i Kineziologija su učvrstili prve tri pozicije, dok je Promet nakon debakla u prošlom kolu, ponovno upisao pobjedu u ovom te sada zauzima četvrtu poziciju, koja ih vodi u knock-out fazu.

Sve dalje od drugog kruga je Agronomija, koja je ponovno izgubila te sada mora pobijediti obje posljednje utakmice, a uz to imati sreće s ostalim rezultatima.

Copy link
Powered by Social Snap