Pretraga

[VIDEO] Najslušanija pjesma u Hrvatskoj tijekom proteklog mjeseca

A- A+

U tijeku mjeseca svibnja tri su se pjesme istaknule od ostalih konstantnim visokim plasmanima na ljestvici Hr Top 40. Riječ je o Massimovoj ‘1 dan ljubavi’, zatim ‘Nebo na mojoj strani’ grupe Pravila igre te ‘Zalutali pogled’ Tomislava Bralića i Klape Intrade. No poput travnja, Hrvati su i u svibnju ipak najviše slušali Massimov hit, prema podacima s preko 140 nacionalnih, regionalnih i lokalnih radijskih postaja u Lijepoj našoj.

Foto: Ivan Božić/srednja.hr

U tijeku svibnja vođenje jedine službene top liste domaće glazbe, preuzela je Hrvatska diskografska udruga. Oni uz pomoć naprednog sustava 1Played povlače podatke o emitiranju domaće muzike na preko 140 radijskih postaja – nacionalnih, lokalnih, ali i regionalnih. Tako je u tijeku svibnja, baš poput travnja najčešći izbor radijskih urednika bila Massimova ‘1 dan ljubavi’.

Izdvojeni članak

Ovu su pjesmu Hrvati najviše slušali u travnju

Pravila igre izbila na prvu poziciju

U četiri tjedna tijekom proteklog mjeseca, ‘1 dan ljubavi’ svaki put bio među top 3 na ljestvici, s tim da je jedan od njih završio i na samom čelu. No u kontekstu svibnja, svakako treba istaknuti veliki uspjeh koji je postigla zagrebačka grupa Pravila igre svojim debitantskim singlom ‘Nebo na mojoj strani’.

– Teško je riječima opisati kako se osjećamo! Ni u najluđem snu nismo očekivali da bi mogli doći do prvog mjesta na HR top 40 ljestvici. Naša debitantska pjesma i odmah do prvog mjesta, a postojimo tek nešto više od dva mjeseca.

Jednostavno smo svi presretni i ovo će nam biti jedan ogroman podstrek i vjetar u leđa da u budućnosti budemo još bolji, izjavili su članovi benda, a prenosi top-lista.hr.

Dečki su naime plovili već nekoliko tjedana u top pet sa svojom pjesmom, a posljednji su tjedan izborili samo čelo ljestvice.

– Htjeli bi se zahvaliti našim autorima, Sonji i Miri Buljanu, te HIT Recordsu jer vjeruju u nas, kao i svim radijskim i glazbenim urednicima kojima se svidjela naša pjesma. Na kraju najveće hvala našim fanovima bez kojih ovo sve ne bi bilo moguće, još su dodali članovi Pravila igre.

Izdvojeni članak

Ovo je najslušanija pjesma u Hrvatskoj u 2014. godini

‘Travanjski sindrom’ se širio i svibnjom

Osim nabrojane dvije pjesme koje su ‘haračile’ ljestvicom HR top 40 i u travnju, još jedna pjesma ne izlazi iz top 5.

Riječ je o Tomislavu Braliću & Klapi Intrade te njihovom hit singlu ‘Zalutali pogled’.

Vatrin ‘Kraj’ također visoko kotira u svibnju te je prvi tjedan proteklog mjeseca bila i na čelu liste.

Marko Tolja sa svojom pjesmom ‘Za sreću drugo ime’ je još prije dva tjedna imao enorman skok s 35 na šesto mjesto ljestvice, a u posljednjem se popeo još dvije stepenice više i dospio na poziciju broj četiri.

Iako po običaju na dnu mjesečnog pregleda ljestvica Hr Top 40 objavljujemo najuspješniju pjesmu, ovoga puta ćemo učiniti iznimku. Obzirom da je Massimov ‘1 dan ljubavi’ već prošli mjesec bio najslušanija pjesma, a mladi bend Pravila igre je u samo dva mjeseca postojanja napravio pravi dar-mar, nudimo vam slušanje njihove debitanske pjesme ‘Nebo na mojoj strani’. U dva mjeseca od kada je objavljena na YouTubeu, pregledana je preko 460 tisuća puta.

Copy link
Powered by Social Snap