Pretraga

VIDEO: Ovako ćete saznati tko vam krade Wi – Fi

A- A+

Nije bitno želite li unaprijediti vlastitu bežičnu mrežu ili saznati opterećenje hotelskog Wi – Fi-a, dostupan je besplatan alat za Windowse koji će vam pomoći u tome.

Dostupan vam je poseban besplatni alat za Windowse koji vam lako otkriva ukoliko vam netko krade Wi – Fi, preopterećenost mreže i slično. ‘Who’s on my Wi – Fi’ može koristiti za mnogo stvari.

Izdvojeni članak

Mijenjajte lozinke jer su hakeri pokrali preko dva milijuna šifri na Facebooku i Gmailu

Skenira okolicu prema rasponu IP – a

Alat Who Is On My Wi – Fi, nakon što ga instalirate, može skenirati okolicu prema unaprijed postavljeno rasponu IP -a ili cjelokupnu mrežu u blizini. Dobivate IP i MAC adrese, nazive računala, status veze i drugo. Zatim lako možete provjeriti koji su uređaji vaši, a tko vam se ubacio. 

Ono što je još bolje – ne morate imati prava pristupa administratora da biste ga koristili. Čak i ako ste običan korisnik, možete ga pokrenuti i vidjeti tko vam se sve nalazi na mreži, piše Lifehacker.

Izdvojeni članak

Najgore lozinke u 2012. godini

Lako otkriti tko vam krade Wi – Fi

Posumnjate li da netko krade vaš Wi – Fi ili je otkrio koju šifru koristite, možete to otkriti tako što ćete se logirati na router i provjeriti.

Ova aplikacija je vrlo korisna u slučejavima kada vi koristite tuđi Wi – Fi, provjeravate drugu mrežu osivm svoje ili ste jednostavno znatiželjni.
Who’s On My Wi-Fi je besplatan. Za rad treba Microsoftov .NET framework.

VIDEO: Ovako ćete saznati tko vam krade Wi – Fi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap