Pretraga

Novi projekt ZET-a: Uvodi se besplatan bežični internet u tramvaje

A- A+

Poznato je kako je građanima i posjetiteljima Zagreba na najfrekventnijim mjestima poput Jelačićeva trga, Autobusnog i Glavnog kolodvora dostupan besplatan bežični internet. Novim pilot-projektom, besplatan Wi-Fi uveden je i u nekoliko zagrebačkih tramvaja obilježenih posebnom naljepnicom, a uskoro će putnici besplatno moći surfati u svim tramvajima.

Foto: srednja.hr

Izdvojeni članak

Evo kako studenti i srednjoškolci mogu do besplatnog ZET-ovog pokaza

Najnoviji pilot-projekt ZET-a putnicima u zasada tri zagrebačka tramvaja daje mogućnost besplatnog spajanja na bežični internet, piše poslovni.hr. Tramvaji u kojima je spajanje omogućeno imaju posebnu naljepnicu, a radi se o nastavku suradnje Grada, Holdinga i Turističke zajednice Zagreba u programu uvođenja interneta na razini grada.

Kako piše poslovni.hr, u posljednjih je tjedan dana koliko je usluga dostupna, istu isprobalo čak 15 tisuća putnika koji su najviše posjećivali društvene mreže te se dopisivali putem Vibera i WhatsAppa. Uvođenjem besplatnog Wi-Fija nastoji se i popularizirati internetska stranica ZET-a na koju se korisnik najprije usmjerava prilikom spajanja na mrežu.

Besplatan internet zasad je dostupan svima i plaćena karta ili posjedovanje pokaza nije uvjet za njegovo korištenje, a tako će, potvrđuju u ZET-u, i ostati. Kako doznaje poslovni.hr projekt će se vrlo brzo nastaviti širiti i na ostale tramvaje.

U sklopu programa dostupnosti interneta u Zagrebu, radnici se šalju na teren kako bi postavili svu potrebnu infrastrukturu za besplatni internet i na najfrekventnijim tramvajskim i autobusnim stajalištima, a prva je na red došla Ljubljanica.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap