Pretraga

Video: Splitski ‘Happy’ oduševio razglednicom grada, koja je privukla veliku pozornost

A- A+

Upravo je nevjerojatno kako je Pharell Williams uspio zaraziti cijeli svijet svojom pjesmom ‘Happy’ te inspirirati građane na različitim dijelovima Globusa, da ‘u sreći i veselju’ zapjevaju i zaplešu popularne stihove. U Hrvatskoj su prvi video inspiriran Williamsovom pjesmom snimili građani Čakovca, a onda se stvar zakotrljala. Potaknuti izvrsnom splitskom verzijom ‘Happya’ koja je u samo jedna dan skupila gotovo 150 tisuća pogleda na YouTubeu, predstavit ćemo i nekoliko drugih snimki, nastalih na hrvatskoj obali.

Screenshot: YouTube

Pharell Williams je svojom pjesmom ‘Happy’ zarazio cijeli svijet te ga potaknuo na snimanje kreativnih videa, popraćenih stihovima spomenutog hita. Više od 400 gradova diljem svijeta je snimilo svoju verziju spota za ovu pjesmu, a prvi ‘Happy’ u Hrvatskoj su snimili građani Čakovca. No, Splićani su tek jučer snimili svoj spot inspiriran Williamsovim hitom. Međutim, mnoštvo zanimljivih kadrova građana i turista, uvjetovalo je da ‘Happy’ iz Splita u manje od 24 sata skupi gotovo 150 tisuća pogleda na YouTubeu. Donosimo i dubrovačku te šibensku verziju spota.

Izdvojeni članak

Pjesme koje je Akademija nagradila Oscarom

Izvrsna prilika za promociju grada

Osim što spotovi bazirani na stihovima ‘Happya’ prikazuju žitelje u različitim situacijama i trenucima, video isječci ujedno i predočavaju interesantne gradske lokacije, koji obzirom na interes primjerice za splitsku verziju, može itekako odigrati promidžbenu ulogu pred nadolezeće tople mjesece.

Hit ‘Happy’ je bila nominirana za Oscara u kategoriji Best original song, budući da je bila podloga filma Despicable Me 2. Iako su mnogi predviđali siguran Oscar za Pharell Williamsa, pobijedila je na kraju, Idina Mezel s pjesmom ‘Let It Go’ iz filma Frozen.

No, vratimo se na ‘majstore s mora’. Splićani su si zbilja dali truda, te su osim ljudi u svakodnevnim i običnim situacijama u svoj spot ubacili baletnu skupinu, kulturno umjetničko društvo ‘fake’ Elvisa te break dancere. Stoga i ne čudi ovoliki broj pogleda u samo jednom danu.

Dubrovačani napravili razglednicu, a Šibenčani uključili sve

Jadranska ljepotica Dubrovnik, ima svašta pokazati, a što su građani odlučili i iskoristiti. Stradun i ostali stari dijelovi, okupani suncem također su uspjeli prikupiti 70 tisuća pogleda na YouTubeu.

Izdvojeni članak

‘The Harlem Shake’: I Hrvatska se zarazila

Šibenčani su u svojoj verziji ‘Happya’ odlučili uključiti građane svih profila, struka i interesa. Kako stoji u opisu video snimke, nastale 14. ožujka, u snimanju su sudjelovali ‘šibenski vatrogasci, policajci, nogometaši, vaterpolisti, tenisači, veslači, košarkaši, ribari, prodavačice na pijaci i peškariji, mađioničar Casper, dvije plesne skupine’.

Pogledajte i njihovu inačicu spota.

Video: Splitski ‘Happy’ oduševio razglednicom grada, koja je privukla veliku pozornost
Share via
Copy link
Powered by Social Snap