[Anketa] Brišete li Recycle Bin?

Zanimljiva rasprava odvijala se posljednjih dana u našoj redakciji – Brišete li Recycle Bin? Jedna vrlo čista struja novinara drži do elektroničke higijene na dnevnoj razini, a nerijetko se i više puta dnevno potrude počistiti smeće bajtova i bitova koje nastaje iza njih. Jedan manji, ali glasan dio redakcije, nije u svoje smetlište zavirilo od 2002. godine.

– Najmanje dva put dnevno čistim Recycle Bin, obavezno na kraju radnog vremena i ne mogu opisati taj oslobađajući osjećaj kada je ta mala ikonica prazna, a osobito bih istaknula zadovoljstvo zvuka čišćenja. Rekla bih da se radi o elektroničkoj higijeni, rekla nam je novinarka redakcije portala srednja.hr koja zaista ne shvaća ljude koji ne čiste svoje elektroničko smetlište. Potpuno nejasno, ali prilikom pisanja ovog teksta, zahtjevala je anonimnost.

U redakciji postoji i kolega koji svoje smeće iznosi jednom tjedno, a ta tvrdnja je izazvala određene skepse, s obzirom na to da je poznat po vrlo neurednom sučelju ekrana, prepunom ikona razbacanih bez gotovo ikakve logičke poveznice. Tek mu se Recycle Bin nalazi u malo slobodnijem i vidljivijem donjem desnom kutu. Osim tog strateškog pozicioniranja, posebno izdvaja fileovi i folderi vezane uz vijesti.

Zaključak do kojeg smo došli jest da brisanje Recycle Bina može pomoći sigurnosti računala u slučaju neželjenog hakerskog napada, ali da kolege koji se požrtvovno bave dodatnim brisanjem svojih podataka to ne radi iz sigurnosnih razloga, nego iz ugode koja proizlazi iz tog čina.

Čini nam se da bi se o ovom pitanju mogla stvoriti velika debata i u široj javnosti pa otvaramo anketu na koju vas ljubazno molimo odgovor. Svakako nemojte zaboraviti pobrisati kolačiće nakon što to napravite.

[Anketa] Brišete li Recycle Bin?

One comment

  1. Uglavnom iz navike brisem sa shift+delete tako da rijetko mi ista i dodje do kante za smece. Ali morao bih prmjeniti tu naviku jer par puta mi je zatrebalo to sto sam nesmotreno obrisao.

Odgovori