Pretraga

Omiljeni pulski profesor Kazo, u kuhinji se snalazi kao i u učionici

A- A+

Profesor vjeronauka u Gimnaziji Pula te Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Kazimir Berljavac, omiljen je među svojim učenicima zbog svoje vedre prirode, ali i školskih izleta na Učku gdje im priprema ukusna jela te inozemnih ekskurzija, na kojima ih vodi na mjesta gdje se može dobro prizalogajati. Kako nam sam profesor Berljavac kaže, gurman je u svakom smislu te stalno kuha i doma, a posljednja delicija koju je napravio, kreativna je, ali jednostavna i jeftina slastica ‘Apple roses’. Kako izgleda kada ju spravi ovaj pulski profesor, pogledajte na fotografiji ispod.

Apple Roses nastale u kuhinji profesora Berljavca

Kazimir Berljavac profesor je vjeronauka u dvije pulske škole te osoba koja uživa u dobrim jelima, a rado ih i priprema za svoju obitelj, ali i učenike kada idu na izlete u prirodu. Voli voćne kolače, a upravo mu je takvog sastava i posljednji koji je napravio.

Izdvojeni članak

Studenti i kuhanje: Slastice koje ćete jednostavno pripremiti uz jeftine sastojke

Ljubav prema dobroj hrani javila se u mladoj dobi

– Gurman sam u svakom smislu. Od malena sam volio kuhati pa sam tamo još dok sam bio mlad, znao nakon diska u tri ujutro peći pomfrit i onda ga uzicom dodavati susjedu preko balkona, opisuje nam neke mladalačke anegdote profesor Berljavac.

No, ljubav prema hrani nije nikada iščeznula. Štoviše stalno je rasla pa i danas ovaj profesor vjeronauka s velikim užitkom konzumira i pripravlja razne delicije. Osobito kolače.

– Obzirom da preferiram voćne kolače, odlučio sam se tako napraviti i ove Apple Roses. Preporučam ga svakako, jer iako izgleda kompliciran, vrlo ga je jednostavno pripremiti, a i jeftin je, objašnjava Kazimir Berljavac.

Kako izgleda priprema Apple Roses-a možete vidjeti u videu ispod teksta, a da je uistinu vrlo jeftin potvrđuju potrebni sastojci, koji su jabuka, limun, malo džema od marelice, cimet, šećer u prahu te jedan sloj lisnatog tijesta.

Izdvojeni članak

Naj profesor: Kazo se zna obući u bumbara i zadržati disciplinu na satu

Kroz kuhinju se dosta da naučiti o jednoj naciji

Za vrijeme putovanja na školske izlete te ekskurzije, profesor Kazo aktivno uključuje kuhinju u program. Uz gušte su posrijedi i edukativni razlozi.

– Kada putujem s učenicima po Europi, vodim ih na mjesta s tradicionalnim jelima. Dosta se o jednoj naciji može naučiti kroz njenu kuhinju. Da se mene pita, McDonald’s, KFC i slični lanci bi mogli zatvoriti svoja vrata, govori nam.

U vlastitom domu, kuhinja mu je omiljeno mjesto.

– Svakodnevno kuham za svoju ženu i dvije kćerkice. Supruga se katkada nastoji nametnuti, ali zajedljivim komentarima uglavnom uspijevam zadržati prevlast, u opuštenom i šaljivom tonu naglašava profesor Berljavac, dopunjavajući da je ‘nus pojava svega toga višak kilograma’.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/hr_HR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Baked Apple Roses

Almost too Beautiful to Eat. ALMOST!

Posted by Tip Hero on 5. listopada 2015

Omiljeni pulski profesor Kazo, u kuhinji se snalazi kao i u učionici
Share via
Copy link
Powered by Social Snap