Pretraga

Učenici ‘Preloga’ svake godine oduševe svoje profesore kreativnim pozivnicama za maturalnu večer

A- A+

U Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga već se stvorila i tradicija prema kojoj srednjoškolci, na kreativan i često duhovit način, pozivaju profesore na svoju maturalnu večer. Ove su godine učenici 4. a razreda pripremili pravu zagonetku za dragu im nastavnicu kemije, a stvorena je i arhiva neodoljivih poziva koji se jednostavno ne mogu odbiti. U videu pogledajte kako kemijske formule otkrivaju lokaciju i datum maturalne večeri, dok u fotogaleriji možete pronaći neke najbolje pozive iz prošle godine.

foto: Prirodoslovna škola Vladimira Preloga

Kako bi se na kraju srednjoškolskog obrazovanja zahvalili svojoj profesorici za sve teške i lijepe trenutke proteklih godina, maturanti 4. a razreda Prirodoslovne škole Vladimira Preloga odlučili su joj skrojiti poseban zadatak. Ovakvi pozivi možda ne prolaze kada želite pozvati nekoga na spoj, ali ih profesori jednostavno ne mogu odbiti.

– Napisali smo brojeve pojedinih elemenata i zadali masu, a zadatak je bio da profesorica izračuna množinu. Elementi su stvorili lokaciju, a množina termin, objasnili su maturanti kako su smislili svoju originalnu pozivnicu.

U videu ispod pogledajte kako se snašla profesorica Vedrana Glogar, koja predaje sve vrste kemije pa joj zadatak nije bio previše težak, ali rezultat ju je svakako ugodno iznenadio.

Pozivanje profesora na ‘maturalnu’ uobičajena je za većinu ili čak i sve srednje škole u Hrvatskoj. Međutim, učenici Prirodoslovne škole Vladimira Preloga već godinama koriste svoju kreativnost i humor kako bi nagovorili svoje nastavnike da im se pridruže svečanoj zabavi povodom kraja srednjoškolskog obrazovanja.

– Tradicija pozivanja na maturalnu večeru stara je vjerojatno koliko i same maturalne večere. Teško je reći, čak i mnogo starijima od mene, kada je sve počelo, koji je to bio taj ‘prvi’ razred koji je na kreativan način nastavniku rekao da je zahvalan za njegov rad te da mu se barem malo želi odužiti pozivajući ga na svečani vrhunac svoga školovanja, rekla nam je bivša učenica i sadašnja profesorica ‘Preloga’ Henrieta Barbarić, voditeljica školskog lista LABOS.

Profesorica Barbarić ističe kako učenici pozivaju prvenstveno profesore koji su im dragi, i koji su ostavili neki trag na njih u protekle četiri godine.

– Mislim da je to jako lijep način da nam pokažu jesmo li nešto radili dobro ili nismo. Neću se uopće praviti naivnom i reći da tu ponekad nema i malo proračunatosti jer se profesore na maturalnu poziva prije zaključivanja ocjena, ali vjerujem da kolege ipak znaju biti objektivni i nakon ‘showa’ koji im učenici prirede, kroz smijeh nam je rekla profesorica Henrieta Barbarić. 

Copy link
Powered by Social Snap