Pretraga

Učimo učiti: Revolucija pogleda na učenje

A- A+

Nije tajna da učenje mnogima nije omiljena aktivnost, no dio mladih ima velikih problema u usvajanju novih znanja. Ipak, samo učenje nikako ne mora biti dosadna i naporna aktivnost, već može postati vrlo zanimljiv i smislen proces spoznavanja.

Foto: Budi svoj

Ljudi su nekada vjerovali da je Zemlja ravna ploča. Puno je truda trebalo filozofima, znanstvenicima i moreplovicma da uvjere narod da je Zemlja ipak okrugla. To je bio revolucionaran obrat ne samo u geografiji i kartografiji, već i u načinu razmišljanju. Sve je dobilo novu perspektivu.

Možda će zvučati pretjerano, no mi se, u radu s djecom i mladima, suočavamo s problemom jednakih razmjera. Osobe koje imaju poprilično negativnu sliku o učenju moramo uvjeriti i dokazati im kako je učenje divan, zanimljiv, smislen i nadasve logičan proces spoznavanja, koji ne mora biti težak i dosadan, već sasvim suprotno. Moramo im promijeniti sliku učenja, uvjeriti ih da se ne radi o ravnoj ploči s čijeg ruba mogu pasti u provaliju dosade i uzaludnosti. Kao Nikola Kopernik i Galileo Galilei nekada, nastojimo napraviti revoluciju slike o učenju, dokazati da je učenje zanimljivije i jednostavnije od onoga što se misli. Jesi li ti idući/-a kojeg/ koju ćemo uspjeti uvjeriti? 

Želite li naučiti učiti? Želite li se uvjeriti da učenje nije teško i dosadno? Uskoro počinje Učimo učiti intenziv! 

UČIMO UČITI INTENZIV u centru Budi svoj počinje 18. i traje do 21. travnja 2017. Cilj programa je razvoj vještina potrebnih za kvalitetno, efikasno i samostalno učenje. Važan dio toga je i razvoj vlastitog stila učenja, kao i promjena slike o učenju.

Više o projektu saznajte ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap