Pretraga

Zamislite da vam je svaki petak nastava skraćena: Upravo to uvodi u jedna škola u Londonu

A- A+

Jedna od ponajboljih državnih škola u istočnom Londonu uvodi radni tjedan koji će trajati četiri i pol dana. No, ne samo kako bi poboljšala performanse učenika, nego kako bi povećala produktivnost nastavnika i stvorila time zadovoljnije radno okruženje. Ovom odlukom čelnici škole ujedno će se i uhvatiti u koštac s manjkom nastavničkog kadra, koji je u Ujedinjenom Kraljevstvu zbog nezadovoljstva statusom sve izraženiji.

Učionica | foto: Feliphe Schiarolli on Unsplash

Učenicima i nastavnicima javne škole u Forest Gate Community School u Londonu od jeseni će petkom biti omogućen odlazak s nastave odmah iza podneva, piše The Independent.

Izdvojeni članak

Po istraživanju jedne tvrtke, raditi punih osam sati uopće nije produktivno

Ova ideja širi se nakon što je kompanija s Novog Zelanda uvela četverodnevni radni tjedan te došla do zaključka kako je time produktivnost zaposlenika povećana za 20%, a sami su zaposlenici zadovoljniji.

Škola Forest Gate petkom će ostajati otvorena do 17 sati i ondje će se održavati gostujuća predavanja, ali njihovo će pohađanje biti neobvezujuće.

Ravnatelj škole Simon Elliot smatra kako ova mjera neće negativno utjecati na inače dobre rezultate učenika, a trebala bi nastavnicima koji imaju sve više obaveza skinuti dio tereta s leđa te smanjiti broj onih koji se odlučuju na napuštanje sektora.

– O ovome smo razmišljali i prije nego je u Novom Zelandu proveden uspješni pilot-projekt i sada smo uvjereni kako će to dovesti do sretnije i produktivnije škole. Sigurni smo da uvođenje skraćenog rasporeda neće utjecati na naš kapacitet da nastavimo postizati rezultate koji su na državnoj razini među najboljima. Upravo suprotno, vjerujemo u sretniji kadar koji će se osjećati cijenjenim i time kreirati okolinu koja će biti produktivnija, zaključio je ravnatelj Elliot, prenosi The Independent.

 

 

Zamislite da vam je svaki petak nastava skraćena: Upravo to uvodi u jedna škola u Londonu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap