[Fotogalerija] Pomozite u odabiru najboljeg brka među riječkim studentima

Ako ste se ikada zapitali koji je najbolji brk Sveučilišta u Rijeci i niste mogli pronaći odgovor, sada imate odličnu priliku provjeriti. Tijekom studenog su studenti Sveučilišta u Rijeci slali fotografije svojih brkova i brada, sada je otvoreno i glasovanje, a naj brkovi dobivaju i nagrade.

www.clker.com

Movember je javnozdravstvena akcija koja se provodi diljem svijeta s ciljem podizanja svijesti o bolestima koje zahvaćaju muški dio populacije, a studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci organizirali su javnozdravstvene akcije i edukativna predavanja u obliku ZOSS SciCaffe-a i ZOSS Filmskih večeri, a mjesec će završiti velikim tulumom na kojem će se proglasiti pobjednik natjecanja za Najbolji brk Sveučilišta u Rijeci!

[Rušimo predrasude] 'Studenti medicine su hipohondri'

Riječki medicinari među najaktivnijim studentima

FOSS MedRi je udruga studenata Medicinskog fakulteta u Rijeci koja djeluje skoro pa od osnutka samog fakulteta. Godišnje organiziraju više od 30 projekata, a s obzirom na to da su studenti medicine budući liječnici, javnozdravstvene akcije su njihov primarni krug djelovanja. Prevenciji bolesti daje se sve veće značenje u medicini i ona je uistinu važnija od samog liječenja.

– Trebamo davati naglasak preventivnim programima koji podižu svijest građana i studenata o bolestima koje nas najčešće zahvaćaju, samopregledima kod kuće, preventivnim pregledima kod liječnika, važnosti ranog otkrivanja simptoma, postavljanja dijagnoze i početka liječenja jer to daje najbolje mogućnosti za uspješno izlječenje, komentira Ema Karmelić, studentica četvrte godine medicine.

Riječki studenti medicine su među najaktivnijim studentima na Sveučilištu, a Ema smatra, i šire. Neke od javnozdravstvenih akcija koje organiziraju su Kapi života i Dani zdravlja koji podižu svijest o kardiovaskularnim bolestima u sklopu kojih se održava mjerenje tlaka i šećera u krvi na Korzu za sve građane i darivanje krvi. Organiziraju i dva projekta usmjerena na djecu vrtićke dobi kako bi od najmlađih dana naučili važnosti odlaska liječniku i smanjili strah od bijele kute. To su Bolnica za medvjediće i Čiste ručice, a u sklopu oba projekta izdali su i edukativne bojanke koje dijele djeci nakon radionice.

Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet

Spoj riječi Moustache i November

– Movember je projekt usmjeren na muškarce, odnosno podizanje svijesti o bolestima koje ih zahvaćaju i važnosti prevencije i ranog liječenja, a Zdrava prehrana je tjedan u kojem dajemo naglasak važnosti zdravog doručka kojeg onda organiziramo za studente u auli Medicinskog fakulteta i dijelimo jabuke građanima na Korzu, kaže Ema. Filmske večeri i SciCaffeovi su projekti u sklopu kojih organiziraju predavanja ili gledanje filma na neku od zdravstveno-popularnih tema uz stručnu raspravu u opuštenoj atmosferi u kafiću.

Tjedan mozga je tjedan koji se obilježava diljem svijeta i podiže svijest o neurološkim bolestima. RI- JEKA Recite “NE” antibioticima! je javnozdravstvena kampanja protiv neracionalne potrošnje antibiotika, uključuje i tisak slikovnice ‘Kako je Ješko pobijedio prehladu’ u uredništvu studenata Medicine. Iznimno aktivni riječki medicinari puno su truda uložili u Movember, a vi imate prilike dati svoj glas naj riječkom brku!

Odgovori