Student napravio aplikaciju koja vam otkriva kada stiže pojedini HŽ-ov vlak

Student treće godine FER-a Josip Šalković, odlučio je olakšati muke sebi i drugim korisnicima vlakova HŽ-a izradivši korisnu aplikaciju imena HŽPP App. Dostupna je na Google Playu a nudi pregled voznog reda Hrvatskih željeznica, dodavanje vaših uobičajenih relacija na jedno mjesto, pretraživanje kolodvora i stajališta, pregledavanje novosti iz stanja u prometu i događanja vezana uz radove na pruzi, informacije o kašnjenjima vlakova i još mnoštvo drugih stvari.

Screenshot: HŽPP App

Josip u Facebook postu, kojim promovira korištenje aplikacije, navodi da ‘putnici i korisnici usluga HŽ-a, između kojih sam i ja, ostali su jedino na službenoj aplikaciji HŽ-a, koja ne nudi dosta informacija i nije toliko dobra koliko mogu vidjeti po recenzijama’.

Studentski ZETcheck bio trn u oku ZET-ovcima pa su aplikaciji stali na kraj

Aplikacija povlači službene podatke

Ono što je svakako Josipova referenca je činjenica da je već prethodno izradio aplikaciju sličnog tipa ‘Karlovac Transit App’, kojom je olakšao putovanje javnim prijevozom svojim sugrađanima u Karlovcu i okolici.

Kada je pak riječ o HŽPP App-u, u objašnjenju student FER-a navodi kako koristi službene podatke HŽ-a, ali da su ‘uvijek ažurni’.

– Aplikacija sve informacije povlači sa HŽ-ovih servera tako da ukoliko bude netočnih podataka, to nije u mojoj nadležnosti. No, dobra stvar je da su podaci uvijek ažurni, objasnio je Josip. 

Pitali smo naše europarlamentarce hoće li podržati prijedlog o besplatnoj InterRail karti za mlade

Kritike su za sada izvrsne

Ako je suditi prema još uvijek malobrojnim recenzijama na Google Playu, na kojem je od jučer aplikacija dostupna, korisnici su zadovoljni.

– Vrhunska aplikacija za razliku od one HŽ-ove. Puno jasnija s više informacija. Čestitke mladom developeru Josipu, nadam se da će HŽ znati cijeniti ovu stvar, rekao je jedan od recenzenata.

I drugi pojedinci koji su komentirali aplikaciju, uglavnom daju komplimente.

Na ovom linku možete pogledati detaljnije informacije i mogućnosti koje nudi HŽPP App. Nadajmo se samo da aplikacija neće doživjeti sudbinu ZETchecka.

Odgovori