[VIDEO] Najslušanija pjesma u Hrvatskoj tijekom kolovoza

Iako je veliki hit Nine Badrić ‘Dani i godine’ na listi Hr top 40 svrgnut s čela nakon 11 tjedana vladavine, ipak mu je treći put u nizu pripala titula najslušanije pjesme mjeseca, ovoga puta kolovoza. Naime, od četiri tjedne ljestvice koje su zakvačile ovaj mjesec, ‘Dani i godine’ su bile tri puta na vrhu, dok je u zadnjem tamo dospjela ‘Sreća’, koju izvode stari morski vukovi Gibonni i Oliver.

Inače, listu Hr top 40 svakog tjedna sastavlja Hrvatska diskografska udruga i to je jedina službena i sveobuhvatna ljestvica radijskog emitiranja u Lijepoj našoj. Obuhvaća podatke s više od 130 lokalnih, regionalnih i nacionalnih radijskih postaja.

Ovo je najslušanija pjesma u Hrvatskoj tijekom 2015. godine

Nina Badrić dominacijom kroz cijelo ljeto istaknula kandidaturu za hit godine

Nakon dugo vremena Nina Badrić je zabilježila hit, u rangu svojih najvećih. ‘Dani i godine’ su publiku osvojili na prvo slušanje, a tako isto i radijske urednike.

Čim je pjesma objavljena, imala je ulaz na visoko drugo mjesto Hr top 40 ljestvice, a potom je uslijedilo 11 tjedana stolovanja na samom vrhu.

U tri mjeseca je pjesma skupila i gotovo 3.5 milijuna pogleda na YouTubeu, što ukazuje na okolnost da je osim radijske, Ninin hit osvojio i internetsku publiku.

Sve to ‘Danima i godinama’ zasigurno daje dobre izglede da se umiješaju u utrku za Porina u kategoriji hit godine.

Najzaraznije pjesme koje nam se urežu u pamćenje zbog reklama

Dva i pol mjeseca je splitski dvojac čekao da se popne na vrh

Nakon deset tjedana konstantnog boravka u vrhu Hr top 40 liste radijskog emitiranja, pjesma ‘Sreća’ u izvedbi Gibonnija i Olivera popela na prvo mjesto.

U drugim okolnostima, možda im ne bi trebalo tako dugo, međutim Ninu nije bilo nimalo jednostavno ‘svrgnuti’ s trona, na kojem se zadržala punih 11 tjedana. Većinu tog vremena, splitski je dvojac uglavnom proveo na drugom mjestu.

Na posljednjoj ljestvici ‘Dani i godine’ i ‘Sreća’ su zamijenile pozicije.

Ovo su najzarazniji glazbeni hitovi

Ante Cash & Saša Antić već 48 tjedana na listi s ‘Vakulom’

Kao iznenađujući rezultat u kolovozu na Hr top 40 listama valja istaknuti visoke plasmane vesele poskočice ‘Život nije siv’, koju izvodi mlada osječka glazbenica Mije Dimšić. Naime, od zadnje četiri ljestvice, tri puta se ova pjesma našla na listi u top 5.

Najizdržljivija pjesma na Hr top 40 je ‘Vakula’ u izvedbi Ante Casha & Saše Antića. Čak 48 tjedana taj singl ne silazi s ove top liste, a recimo u posljednjem je zauzeo 22 poziciju.

Još četiri tjedna ju dijele od toga da čitavu godinu provede unutar Hr top 40. Kada je riječ o pjesmama koje dugo borave na ovoj listi, treba istaknuti i ‘Zaljubila sam se’, koju izvodi DeTour. Taj je hit na ljestvici već 23 tjedna te još uvijek, dakle nakon gotovo pola godine, redovno boravi unutar top 5!

Obzirom da smo dva mjeseca zaredom u podnožju članka dijelili Ninin hit ‘Dani i godine’, koji je najslušaniji i u kolovozu, ovoga puta poslušajte drugu najslušaniju pjesmu u kolovozu odnosno Gibonnijev i Oliverov duet ‘Sreća’. 

Odgovori