Ovo je bez premca najslušanija pjesma u Hrvatskoj tijekom svibnja

Pjesma ‘Onako od oka’ splitskog kantautora Gibonnija, već se na kraju svibnja svrstala u red onih, koje će konkurirati za hit godine. Naime, 10 tjedana vlada radijskim eterom u Hrvatskoj, što pokazuje ljestvica Hr top 40, odnosno jedina službena i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja u Lijepoj našoj. Objavljuje je svakog tjedna Hrvatska diskografska udruga, a na osnovu četiriju koje su zakvačile svibanj, Gibonnijeva pjesma je nedodirljiva na vrhu.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Iako još nismo ni na polovici 2016. godine, dugoiščekivani singl popularnog Gibe, već sada se nameće kao konkurent za pjesmu godine. Naime, niz od 10 tjedana na prvom mjestu Hr top 40 liste, ne pamti se tamo još od ‘Tanga’ grupe Vatra. Iz navedenog proizlazi da je ‘Onako od oka’ bez konkurencije i najslušanija pjesma u svibnju, prema tjednim listama HDU-a, koje povlače podatke o emitiranju s više od 140 nacionalnih, regionalnih i lokalnih radijskih postaja.

Ovo je najslušanija pjesma u Hrvatskoj tijekom 2015. godine

Na YouTubeu ‘prešišala’ milijun i sto tisuća pogleda

Uz to što je navedeni Gibonnijev hit singl omiljen na radijskim postajama, ‘Onako od oka’ ima više od milijun i sto tisuća pogleda na YouTubeu.

Uspjeh pjesme ogleda se i u brzini kojom je zarazila slušatelje. Naime, od ulaska na Hr top 40, samo prvi tjedan nije bila na čelu ljestvice, dok je u svim ostalima nedodirljiva.

Recimo i to da, unatoč prvom mjestu na nacionalnoj razini, Gibonnijeva pjesma nema apsolutnu vladavinu na regionalnim listama slušanosti.

Od šest njih, u posljednjem je tjednu primjerice bila prva tek na dvjema odnosno Istri i Primorju te Dalmaciji.

Ovo su kandidati za Porinov Hit godine

Detour ‘vjerni pratitelj’ Gibonniju

Zanimljivo da je na Hr top 40 listama u svibnju uz prvo mjesto, svo vrijeme bilo rezervirano i drugo.

Tamo se na četiri tjedne ljestvice našla grupa Detour s pjesmom ‘Zaljubila sam se’. Treće je pak mjesto u tri svibanjska tjedna zauzimala ‘Srce za vodiča’, koju izvode Petar Grašo i Hana Huljić, no u zadnjem se na tu poziciju ubacio Ivan Zak, s pjesmom ‘Sve si moje’.

Spomenimo na kraju i dvije pjesme koje se na Hr top 40 drže već debelo iznad pola godine. To su ‘Vakula’ Ante Casha i Saše Antića, koja ne silazi s liste već 35 tjedana. U posljednjem je bila na 31. mjestu, dok se ‘Tvoj glas’ Maje Posavec i Nene Belan nakon 42 tjedna, u posljednjem našla na još uvijek visokom 12. mjestu!

Obzirom da smo već prošli mjesec s vama podijelili pjesmu ‘Onako od oka’, ovoga puta ispod teksta poslušajte apsolutnog svibanjskog viceprvaka, Detourovu stvar ‘Zaljubila sam se’.

Odgovori