Pretraga

Imate vremena… Prijave za Erasmus ove će godine krenuti kasnije no inače

A- A+

Iako je natječaj za Erasmus već dulji niz godina započinjao u siječnju ili veljači, ove godine to neće biti slučaj. No, razlog nije koronavirus, već činjenica da je Europska unija donijela novi, sedmogodišnji proračun pa je natječaj potrebno uskladiti s njime. No, to samo znači više novca, tj. opcija za studente.

foto: Joshua Fuller / Unsplash

Prema uputama Agencije za mobilnost i programe EU, natječaj za akademsku godinu 2021./22. neće biti objavljivan kao do sada u siječnju i veljači, a novi termin još nije poznat.

– Prema najavama iz Europske komisije rok za podnošenje projektnih prijedloga u sklopu nove generacije programa Erasmus+ očekuje se u prvoj polovici svibnja 2021. godine. Za razliku od prethodnih godina rok je pomaknut na svibanj zbog procesa uspostave pravnog okvira za programsko sedmogodišnje razdoblje, kažu nam iz Agencije.

Izdvojeni članak

Mobilnost u doba korone: Priznaje se i Erasmus odrađen od doma

Agencija planira tijekom ožujka informirati javnost o svim dostupnim novostima koje se tiču novih poziva u sklopu programa Erasmus+.

– Novi program Erasmus+ (2021.-2027.) zahvaljujući proračunu čiji ukupni iznos premašuje 26 milijardi eura bit će još uključiviji i inovativniji te usklađen s digitalnom i zelenom tranzicijom. Program će imati posebno važnu ulogu u ostvarivanju europskog prostora obrazovanja do 2025. i mobilizaciji sektora obrazovanja i osposobljavanja, sektora mladih i sporta za brz oporavak i budući rast europskog gospodarstva, kažu iz Agencije.

Najavljuju da će novosti europskim učenicima i studentima pružiti brojne nove mogućnosti.

– Ponudit će se nove prilike za suradnju, poticati inovacije u oblikovanju kurikuluma, u načinima učenja i poučavanja te promicati zelene i digitalne vještine. U okviru programa podupirat će se i nove vodeće inicijative kao što su europska sveučilišta, akademije za stručno usavršavanje učitelja, centri strukovne izvrsnosti i DiscoverEU, zaključuju iz AMPEU-a.

 

Imate vremena… Prijave za Erasmus ove će godine krenuti kasnije no inače
Share via
Copy link
Powered by Social Snap