Nakon dva pada MAT1 FER-ovac dobio pjesničku inspiraciju


'Buriću, oženi me' - studenti izabrali najboljeg profesora na FER-u

Neuspjesi na ispitima iz matematike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva često puta znaju biti izvor mnogih tužnih pogleda ili nesretnih pijanstava kod studenata istoimenog fakulteta. Međutim, neki nesretni kreativci dobili su inspiraciju i da napišu pjesme. Tako je očajni D.G. u polusatnoj pazi od učenja uzeo papir i riječi su samo išle. Pjesma je tragikomična, a posvećena je njegovom fakultetu. U nastavku pročitajte njegovo pjesničko djelo, te riječi autora o inspiraciji, fakultetu i ispitu iz matematike.

Nakon što je pao ispit iz Matematike 1 već dva puta, student D.G. bio je zamoren slušanjem tri puta istih predavanja i rješavanjem istih zadataka. Njegova generacija sluša predmete s treće godine, a on još muku muči s dva predmeta s prve godine. Zbog toga je odlučio napisati pjesmu posvećenu polaganju, odnosno nepolaganju tog ispita.

Matematiku 1 je ovaj FER-ovac pao dva puta, no možda jučerašnje polaganje bude treća sreća, jer rezultati još nisu stigli.

– Prvi put sam pao zbog lošeg predznanja, drugi put zbog premalo rada, D.G. nam je objasnio svoje razloge neuspjeha i dodao kako su mu muke daleko gore, ali su u pjesmi prikazane u tragikomičnoj varijanti.

Autor ove pjesme kroz cijelo svoje školovanje piše razne sonete, pjesme, rime i tekstove, međutim ovo je prvi put da je njegova pjesma izazvala pažnju studentske populacije. Nakon što je profesor FER-a Tomislav Burić objavio pjesmu na svom Facebook zidu, mnogi studenti pronašli su se u liku i patnji protagonista pjesme, te odobrili ovaj uradak.

Upitali smo stanovitog autora koji želi ostati anoniman, kako je točno nastala pjesma.
– Prije koji dan. Učio sam za međuispit koji sam jučer polagao i trebao sam polusatnu pauzu od učenja. Kako je prošao ispit ne znam, ali nadam se da će agonija uskoro završiti, kazao nam je nesretni student.

Zadnji stih pjesme završava znakovitom porukom ‘Osam tisuća vrijedan, jebeni ispit iz MAT1’, pa smo pitali autora što znači tih osam tisuća.

– Zbog novog zakona o studentskim participacijama svi studenti koji nisu položili 30 ECTS-a morali su platiti svih 60 ECTS-a, po svakom bodu 140 kuna. Kako sam ja među njima, morao sam platiti školarinu 8400 kuna, objašnjava autor D.G.

Dodaje kako su za ovaku visoku školarinu krivi padovi na dva teška ispita, od kojih je matematika njemu puno teža. Svejedno, ovaj kreativac čeka rezultate u nadi da će konačno proći matematiku i na taj način završiti bar to poglavlje u svom životu.

U nastavku pročitajte njegovu pjesmu.

I ovaj tjedan čeka me ispit iz MAT1:

Novi okršaj, još jedan pokušaj.

Puno nespavanja zbog tuđeg iživljavanja,

Previše mudrosti za malo gluposti,


Premalo kave za prepune glave.

Treća sreća, govori se često,


Sreća ipak ovdje nema mjesto.Al nije mi žao što dvaput sam pao,


Prije nisam znao, a sad znam, kao.

Ipak je ovo FER, ne može to lako,


Ne bi bilo fer, da to može svatko.


Valjda krivi smjer, trajalo je kratko.

Nakon ispita novi gnjev se sprema,

Od podsjetnika nikakve koristi nema.

Osam tisuća vrijedan, jebeni ispit iz MAT1.

Odgovori