Pretraga

Od jeseni u Rijeci počinje Škola novinarstva u suradnji s Novim listom

A- A+

Od sljedeće akademske godine na Sveučilištu u Rijeci započinje program Škola novinarstva koji će trajati 30 tjedana. Natječaj je već raspisan, a izabrat će se 35 polaznika. Nastava će se odvijati na Filozofskom fakultetu, a stručna praksa u Novom listu. Školarina će iznositi 4.500,00 kuna, a po završetku programa polaznici će steći potvrdu Sveučilišta u Rijeci.

Radio Sova

U Rijeci će se od sljedeće akademske godine moći studirati novinarstvo. Doduše ne na preddiplomskoj ili diplomskoj razini već u sklopu programa cjeloživotnog obrazovanja. Škola novinarstva: etika, kultura, oblikovanje – NOVINA.RI s izvođenjem počinje već od jeseni.

Nastava na Sveučilištu, praksa u Novom listu

Izvoditelji programa su Sveučilište u Rijeci i Novi list d.d. Program je usmjeren stjecanju kompetencija i vještina pisanja različitih novinarskih vrsta i oblika u bilo kojoj formi medijskog obraćanja široj javnosti. Program će trajati 30 tjedana, a većina nastave, odnosno 60 posto sati bazirat će se na stručnoj praksi koju će voditi mentori iz Novog lista te doktorandi Sveučilišta. Ostatak programa realizirat će se kroz predavanja profesora specijaliziranih za područja političkog novinarstva, komunikacijske etike, kulture i medija te održavanje tribina i tematskih radionica. 

Analogno tome, nastava će se održavati na Filozofskom fakultetu u Rijeci dok će se stručna praksa obavljati u Novom listu. Po završetku programa polaznici će steći potvrdu Sveučilišta u Rijeci o završenom programu pod nazivom: Škola novinarstva: etika, kultura, oblikovanje – NOVINA.RI, odnosno stečenih 30 ECTS bodova.

Izdvojeni članak

Dekanica FPZG-a tvrdi da nemaju novca za kolegij Istraživačko novinarstvo pa su ga odlučili ‘zamrznuti’

Natječaj je raspisan i traje do 30. travnja

Školarina za pohađanje ovog programa iznosi 4.500,00 kuna jednokratno za oba semestra, a primat će se 35 polaznika.

Sveučilište u Rijeci već je raspisalo natječaj za upis – prijaviti se mogu svi koji su upisali ili završili najmanje preddiplomski studij na bilo kojem sveučilištu u Hrvatskoj. Prilikom odabira polaznika prednost će imati kandidati društveno-humanističkih i umjetničkih područja studiranja.
Da biste se prijavili, morate priložiti presliku diplome, kratak životopis i motivacijsko pismo (do 2 kartice teksta) te obavezno navesti podacima za kontaktiranje. 

Natječaj je otvoren do 30. travnja 2015. Prijave šaljete na adresu: Škola novinarstva: EKO – NOVINA.RI, Filozofski fakultet u Rijeci, Sveučilišna avenija 4/IV (kabinet 467), 51000 Rijeka.
Dodatne informacije o programu mogu se dobiti na e-adresi: novina.ri@uniri.hr ili na telefon 051/265-742 ponedjeljkom i utorkom od 09 do 12 sati.

Od jeseni u Rijeci počinje Škola novinarstva u suradnji s Novim listom
Share via
Copy link
Powered by Social Snap