Pretraga

Raspored rada menzi za vrijeme uskršnjih praznika

A- A+

Za vrijeme uskrsnih praznika menze će u hrvatskim sveučilišnim gradovima raditi po nešto izmijenjenom programu. Na sam Uskrs, 20. travnja neće raditi niti jedan studentski restoran, u Zagrebu, Splitu i Osijeku, dok će u Rijeci i toga dana biti dvije dežurne menze. Od 22. travnja, odnosno utorka svi restorani počinju s normalnim radom.

Foto: srednja.hr

Prema podacima koje smo prikupili u studentskim centrima hrvatskih sveučilišta, u tijeku uskrsnih praznika, menze rade po nešto izmijenjenom programu. Tako će na Uskrs, 20. travnja svi biti zatvoreni u Zagrebu, Splitu i Osijeku, a ostale izmjene donosimo u nastavku.

Izdvojeni članak

Uvođenjem novog Pravilnika došlo do promjena: Evo koji studenti jedu najviše u menzama

‘Sava’ dežurna u Zagrebu, a u Splitu rade kao i fakulteti

U Zagrebu prema redovnom programu menze rade do petka u 14 sati. Nakon toga se zatvaraju do utorka, kada je regularan radni dan. No restoran pri studentskom domu Stjepan Radić bit će dežurni na 19. travnja odnosno subotu te 21. travnja to jest ponedjeljak.

U Splitu naglašavaju da se rad menzi za vrijeme praznika najčešće usklađuje s radom fakulteta, osim ako studenti ne pokažu drugačiji interes, kada se onda ostavlja neka menza na dežurstvu.

No ovog puta se to nije dogodilo pa su u Splitu svi studentski restorani zatvoreni u subotu, nedjelju i ponedjeljak, dok su petak pa zatim utorak redovni radni dani.

Izdvojeni članak

MZOS koči menzu na Filozofskom jer nije sudjelovalo u izboru koncesionara, dekan odgovara da fakultet nije obvezan uključiti ga u postupak

U Osijeku Istarska 5 dežurna, a u Rijeci i na Uskrs jedna menza otvorena

Sveučilište u Osijeku također je svojim studentima ostavilo mogućnost prehrane na sve dane osim na sami Uskrs. Tako će u subotu raditi svi restorani do 14, dok će restoran Gaudeamus toga dana raditi do 19 sati. Na uskršnji ponedjeljak otvorena je Istarska 5 do 19 sati, dok su ostale menze zatvorene.

Rijeka je ostavila dosta mogućnosti studentima za prehranu za vrijeme uskrsnih blagdana.

Tako će restoran ‘Mini’ biti otvoren sve dane pa i nedjelju, prema redovnom radnom vremenu od 7 do 21 sat. Na nedjelju radi i restoran ‘Kampus’, koji je zatvoren samo uskrsni ponedjeljak.

Restoran ‘Indeks’ je zatvoren u nedjelju i ponedjeljak, dok caffe barovi ‘Medicinar’, ‘Reful’, ‘Akvarij’, ‘Andrea’ i ‘Formula’ ne rade na subotu, nedjelju i ponedjeljak.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap