Pretraga

Rat za menze: Studenti FSB-a najavili pohod na Filozofski; a ‘filozofi’ kreću u kontranapad

A- A+

Otvorenje menze na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, koje se iščekuje više od pola stoljeća pobudilo je razne emocije pa i pokrete! Studenti FSB-a smatraju da je vrijeme da kolege sa stotinjak metara udaljenog Filozofskog fakulteta plate višegodišnje dugove korištenja njihove menze pa su u jednom Facebook eventu najavili masovni dolazak u menzu na Filozofskom odmah na dan otvorenja.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Svoj dolazak je na Facebooku potvrdilo preko 1.700 ljudi, a još ih je gotovo 4.000 zainteresirano za ovu ideju.

Pojavili ih se desetina tamo negdje nakon 11 sati u petak, smještajni kapaciteti će biti isrcpljeni, a lignje s pomfritom, koje su neslužbeno doznajemo na meniju prvog dana rada menze u podrumu Filozofskog, ubrzo potrošene.

Izdvojeni članak

[EKSKLUZIVNO] Prvi smo zavirili u još neotvorenu menzu na Filozofskom u Zagrebu: Izgleda obećavajuće

Oni ratoborniji FSB-ovci najavljuju objedovanje isključivo veganskih i vegetarijanskih obroka, naglašavajući da će to biti osveta jer su godinama ostajali bez salata, zbog velikog broja FFZG-ovaca koji se hrane bez mesa.

– Ovo nije dan veselja samo za nas s FSB-a, nego i za naše kolege s FER-a koji su se isto hrabro držali pred navalom filozofa. I sad preostaje pitanje kako da uzveličamo ovaj događaj koji označava prekretnicu u našim studentskim životima. Predlažem zato da svi kolektivno počastimo naše kolege s FFZG svojom prisutnošću. Dress code je casual, na ulazu dobivate piće dobrodošlice. Ponesite svoje x-ice, ako nemate subvencija posudite ako treba jer nas čeka bogata gurmanska ponuda. Ali nemojte očekivati da će posluživati filovane paprike, nešto su osjetljivi na njih u zadnje vrijeme, opako se narugaše FSB-ovci u opisu eventa.

Na ovakve prijetnje aneksijom menze nisu mogli ostati ravnodušni studenti Filozofskog pa najavljuju kontranapad odnosno neprijateljsko preuzimanje FSB-ove menze.

Tako su na Facebooku pokrenuli event ‘Masovni odlazak u menzu na FSB-u dok su oni na otvorenju naše’, koji je dakako kraćeg vijeka, a već je skupio jaku vojsku, spremnu na diverziju.

Treba uzeti u obzir da je na njihovoj strani iskustvo i poznavanje terena budući da godinama pohode studentski restoran svojih susjeda.

Godine prosvjeda i borbe protiv fakultetskih, sveučilišnih i državnih otaca bi također mogle koristiti studentima Filozofskog u obračunima, jer kako se da iščitati iz opisa eventa, smjeraju zauzeti još jednu menzu. Doduše tek kad se natjeraju na to.

Izdvojeni članak
filozofski fakultet

Popis zastrašuje više nego nagađate: Što smo sve dočekali prije nego Filozofski menzu

– Ko ti uzme kruh ti odeš po njegov – Platon, valjda. FSB jer je bliže od FER-a, a ne da nam se do tamo, stoji u opisu spomenutog eventa koji organizira Iznadprosječni Ffzgovac.

Povijest je pokazala da nije dobro ratovati na više frontova istovremeno, ali valjda studenti s Filozofskog to malo bolje shvaćaju, premda ne treba zanemariti da su brojnošću ljudstva tu negdje kao FER i FSB zajedno.No, dodatne poteškoće bi im moglo stvoriti saveznici koje FSB-ovci imaju u inozemstvu. Naime, uz dva spomenuta eventa, koji imaju za cilj napakostiti susjedima, protiv Filozofskog se urotila i dijaspora.

Tako je otvoren event ‘Studenti u inozemstvu za masovni odlazak u menzu na Filozofskom’, koji također ima za namjeru stvoriti gužve u Lučićevoj 3, a motivi su im sljedeći.

– Poštovani kolege\kolegice, radi ogromnog interesa za odlazak u novu menzu FFZG-a, da studenti u inozemstvu ne bi bili isključeni sa ovako velikog i prestižnog događaja u Republici Hrvatskoj, nas nekolicina kolega i kolegica studenata, smo se odlučili na potez organiziranja prijevoza (autobusom, zrakoplovom, vlakom, brodom,romobilom, rolama, hoverbordom),smještaja i subvencija u hrvatskim menzama.
Molimo sve zainteresirane (ne)hrvatske studente da se prijave na ovaj masovan događaj i da prije polaska skoknu do referade po potvrdu o upisu na fakultet koji pohađaju (može i na ingliš, pošto ga i onako tamo svi razumiju). Pošto se organizatori i sjedište događaja nalaze u Mariboru, red za menzu mogao bi biti od same menze do Maribora, u tom slučaju organizirat će se prijevoz do Maribora pa da hrvatski studenti zajedno dočekaju ovaj prestižan događaj i da nakon što pojedemo tu salatu iz navedene menze krenemo u neki fast food da konačno pojedemo pravi obrok, stoji u opisu događaja koji također ima dosta svojih poklonika.

Uprave sva tri spomenuta fakulteta, dakle Filozofskog, FSB-a i FER-a se nadaju da ovo zveckanje oružjem neće prerasti u ozbiljniji sukob, nego da će se nesporazumi riješiti mirnim putem. Nadležni se slažu da bi poželjno mjesto mirovnih pregovora bila Knjižnica Filozofskog fakulteta, čije se opća korist, primijetit će na Filozofskom, često zanemaruje te se naglašavaju isključivo uzurpatorske navike studenata iz Lučićeve 3.

Ako netko nije shvatio tekst je satiričnog karaktera, a zbog pretjerane uporabe militantne terminologije, imamo to potrebu na kraju i naglasiti.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap