Pretraga

Rektor Boras zapošljava: Traži se pravnik u tijelu Sveučilišta koje kroji akademsku čestitost

A- A+

Još je danas otvoren natječaj za posao na neodređeno, puno radno vrijeme na Sveučilištu u Zagrebu. Najveće hrvatsko sveučilište traži pravnika koji bi obavljao posao tajnika Etičkoga savjeta Sveučilišta, tijela koje je ove godine odigralo važnu ulogu u krojenju akademske stvarnosti i budućnosti u glavnome gradu.

Ivan Klindić / www.ivanklindic.info

Sveučilište u Zagrebu prije sedam je dana raspisalo natječaj za posao na neodređeno, puno radno vrijeme, kojim traži tajnika Etičkog savjeta Sveučilišta.

Osobe koje se javljaju na ovaj natječaj najvećeg hrvatskog sveučilišta (a koji je otvoren još danas) moraju imati završen integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij prava, najmanje četiri godine radnog staža u pravnim poslovima, položen pravosudni ispit, moraju aktivno znati engleski jezik te poznavati rad na računalu. Ugovor o radu sklapa se uz uvjet probnog rada od šest mjeseci.

Izdvojeni članak

Ima li kraja? Ustavni sud srušio Filozofski i spasio prorektora Čovića, Sveučilište izmijenilo Etički kodeks u njegovu korist

Pravnik zaposlen na ovo radno mjesto, bit će tajnik Etičkog savjeta Sveučilišta u Zagrebu, tijela koje tumači Etički kodeks Sveučilišta, koordinira etička povjerenstva fakulteta i koje bi trebalo unaprjeđivati etičke standarde na Sveučilištu u Zagrebu.

Etički savjet Sveučilišta tako može predlagati Senatu Sveučilišta izmjene Etičkog kodeksa, što je prije nešto više od mjesec dana i učinio pa su usvojene vrlo znakovite promjene Kodeksa kojima je, kao koordinator Etičkog savjeta, kumovao prorektor Ante Čović.

Podsjetimo, izmjenama Etičkoga kodeksa na Etičkom savjetu Sveučilišta pristupilo se ljetos u isto vrijeme kada je na Filozofskom fakultetu u tijeku bio etički postupak u slučaju prorektora Čovića. Čović je, kao koordinator Etičkoga savjeta, na sjednicama obrazlagao minuciozne izmjene Kodeksa. Najbitnije je istaknuti onu prema kojoj se uvodi pravo na retroaktivan žalbeni postupak u odnosu na sva mišljenja etičkih tijela Sveučilišta otkada je Etički kodeks stupio na snagu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap