Pretraga

Žive u studentskom domu, a voze skupocjene automobile: Veliki SC uvodi novo pravilo oko parkinga

A- A+

Značajan dio bodova za ostvarivanje prava na smještaj u studentskom domu studenti stječu temeljem socio-ekonomskog statusa. Pa se nameće pitanje kako neki od onih koji žive u domu u Splitu, a dobili su je temeljem naizgled uredne papirologije, mogu voziti skupocjene automobile. U Studentskom centru Split navode da su lani dobili značajan broj upita studenata da im se osigura parking ispred doma i sada su odlučili – to će se studentima naplaćivati.

Kampus dom Split, foto: srednja.hr | Ana Šoda

Među splitskim studentima sve su češća pitanja o tome kako je moguće da njihovi vršnjaci, koji ostvaruju pravo na smještaj u studentskom domu, istodobno imaju skupocjeni automobil koji parkiraju ispred doma. Novinari portala Dalmacijadanas.hr komentar su tražili od Ivana Žižića, ravnatelja Studentskog centra Split. Kaže, navode da je riječ o automobilima studenata ne mogu sa sigurnošću provjeriti jer nemaju ‘mogućnost direktnog povezivanja vozila sa stanarima doma’. No, po povratku studenata u dom na obližnjim parkinzima primjećuju povećan broj novijih i skupljih vozila.

– Također, činjenica je da smo prethodne akademske godine dobili velik broj upita od strane stanara doma da im se osigura parkirno mjesto ispred doma i to nam dokazuje da su studentske priče istinite. Dobar dio bodova za upis u dom studenti ostvaruju na račun socijalnog statusa i neshvatljivo nam je da studenti takvog ekonomskog stanja imaju takav vozni park, kaže Žinić za Dalmacijadanas.hr.

Izdvojeni članak
euro

Sin poduzetnika iz BiH u Hrvatskoj primao stipendiju za studente nižeg socio-ekonomskog statusa

Zato su, od nadolazeće akademske godine, odlučili uvesti naplatu parkinga ispred studentskog doma. Kada je riječ o spomenutom bodovanju prijava na natječajima za domove, zaključuje ravnatelj splitskog SC-a, oni nemaju alat kojim mogu provjeravati dokumentaciju koju izdaju ovlaštene državne institucije.

– Sva uvažena dokumentacija koja donosi bodove je uredno potpisana i ovjerena i to je sve što možemo znati. Jesu li pojedinci na neki način utjecali pri izdavanju te potvrde u određenoj instituciji mi ne možemo znati, kazao je Žinić da Dalmacijadanas.hr.

Copy link
Powered by Social Snap