Pretraga

Tim Crossfire: Mlade zagrebačke ekonomistice prezentirale ideju za revolucionaran punjač

A- A+

Nema studenta, učenika, kućanice ili poslovnog čovjeka kojeg makar jednom iz kože nije izbacila prazna baterija na mobitelu. Upravo za taj problem svoje rješenje je ponudio na Ideji godine Tim Crossfire iz II. ekonomske škole u Zagrebu.

srednja.hr

Na drugo po redu finale Ideje godine održano u prostorima Visokog učilišta Algebra plasirala se nekolicina predstavnika škola koje su bili finalisti i u prvom izdanju. Jedna od njih je i II. ekonomska škola iz Zagreba čiju je čast ove godine branio tim Crossfire.

Dora Leš, Ana Maria Tomić i Tina Horvat su uz pomoć profesorice Ljiljane Šandrk predstavile ideju o originalnom bežićnom punjaču za mobitel.

Izdvojeni članak

Pobjednik Ideje godine: ‘Provjerio sam sve i s pravne strane jer planiram patentirati aplikaciju’

Ideja se rodila iz potrebe

– Kada smo čuli za Ideju godine i shvatili o kakvom se natjecanju radi odlučile smo se prijaviti. Razmišljajući o mogućnostima igrom slučaja smo došli upravo na tu ideju. Naime, baš mi je tu večer mobitel bio prazan pa se ugasio baš kada sam trebala nazvati mamu. To me užasno nerviralo, a onda nam je sinulo, priča nam Ana Maria Tomić.

Istaknule su kako su svoj projekt osmislili da bi pomogli onima koji imaju problema s uvijek praznim mobitelima.
Kada se rodila ideja sve daje je bilo lakše, jer s obzira na to da su iz ekonomske škole nisu imale problema s poslovnim planom i smišljanjem financijskih projekcija.

– Na temeljnu ideju smo potrošili najviše vremena. Sve dalje je bilo mnogo lakše. Kada smo saznali da smo se plasirali u finale ravnatelj i kolege su nam poželjele sreću, pričaju djevojke koje su imale i još jednog dodatnog mentora – člana drugog tima koji se nije plasirao u finale.

Mentorica već drugi put u finalu

Živahne i elokventne ekonomistice su nam otkrile kako bi svoj proizvod rado plasirale na međunarodno tržište, a u planu im je i upisivanje fakulteta vezanog za tehnologiju i financije.
Ispričale su nam, također, kako su na razvoju radile samo u slobodno vrijeme, a kvalitetnu podršku i pomoć im je pružila mentorica Ljiljana Šandrk koja je i prošle godine bila u finalu Ideje godine kada je također vodila svoje učenike.

– Moje je bilo samo usmjeravanje, a ideja i sve ostalo je bilo isključivo plod njihovih razmišljanja. Ljutili su se nam mene jer im nijedno slovo nisam pomogla, ali sam im rekla budući da oni brane svoju ideju ista mora biti isključivo njihova, zaključila je profesorica Šandrk.

Pogledajte kako je tim Crossfire prezentirao svoj projekt, a mi im želimo puno uspjeha u daljnjem radu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap