Bandić nakon uniformi nabavlja i majice za norijadu maturantima

Ostalo je malo manje do mjesec i pol dana do lokalnih izbora u Hrvatskoj pa se kampanja itekako zahuktala. U svojim predizbornim radnjama, jedna od vodećih figura ukupno gledano je aktualni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji nakon dugo vremena, nema tako lagodnu situaciju za očuvanje pozicije. 

iz arhive portala srednja.hr | foto: Ivan Božić

Tako je nakon nekoliko na brzinu sklepanih akcija u vrlo osjetljivom ZET-u, na dnevni red došlo i školstvo. Prvo su u fokusu bile uniforme za osnovce te papučice za vrtićance, a sada Grad Zagreb ima namjeru nabaviti i majice za norijadu učenicima završnih razreda srednjih škola. 

Poznato u kojih 29 zagrebačkih škola od jeseni uvode uniforme

Kako piše današnji Jutarnji list, srednjim školama je stigao ili će tek stići dopis Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport u kojem se obavještavaju kako će se za nabavku majica kratkih rukava za norijadu, provesti postupak javne nabave te se od škola traži da dostave podatke o količini i veličini majica, ali i grafičku pripremu vizualnog rješenja škole, primjerice logo ili naziv škole, ali i poruka koju će maturanti nositi tijekom posljednjeg dana nastave. 

Popunjeni obrazac škole koje žele sudjelovati u ovoj Bandićevoj namjeri, trebaju poslati Uredu za obrazovanje najkasnije do kraja sljedećeg tjedna. 

Kako spomenuti izvor piše, nije poznato koliko će to sve koštati. 

[FOTO] Najbolje majice sa zagrebačke norijade 2016.

– Grad svake godine organizira norijadu pa smo ove godine odlučili dodatno obilježiti taj važan dan za sve maturante. Tako ćemo izbjeći neke vulgarne natpise i šarenilo, za Jutarnji ističe svoje viđenje Ivica Lovrić, pročelnik Ureda za obrazovanje, kulturu i sport. 

Nekoliko stvari je ostalo nejasno u svemu, poput toga hoće li pri ovom Uredu i biti formiran i neki odbor za ćudoređe, koji će određivati što je vulgarno ili prešareno. Za mišljenje o ovoj inicijativi smo pitali i najozbiljniju Bandićevu protukandidatkinju za mjesto gradonačelnika Anku Mrak Taritaš. 

– Šteta što sam zatvorila natječaj na Facebooku za najluđi predizborni prijedlog gradonačelnika jer sam sigurna da bi ovaj prijedlog s majicama osvojio prvu nagradu. Ovo nije nešto čime bi se grad trebao baviti već maturantima prepustiti slobodu izražavanja na njihov najavažniji dan na kraju srednjeg školovanja. Podsjetit ću ovakve ludosti se ne bi događale da su zastupnici HDZ-a u skupštini odbili glasati za ovakav predizborni proračun pa gradonačelnik naš novac ne bi trošio na ovakve stvari, rekla nam je HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba. 

Odgovori