Pretraga

Briljantna mapa otkriva koji je narod drugi po brojnosti u svakoj zemlji Europe

A- A+

Za neke, osobito u našoj okolici, vjerujemo da znate ove podatke. Međutim interesantna mapa, otkriva koji je narod drugi po brojnosti u svakoj europskoj zemlji. U analizu su uključeni građani koji su rođeni u toj drugoj zemlji, ali dijelom i oni koji su na privremenom radu u kojoj inozemnoj državi.

Izvor: brilliantmaps.com/ (desni klik -> pogledaj sliku)

Interesantne podatke u vidu mape, o najbrojnijem drugom narodu u svakoj zemlji Europe, objavila je stranica Brilliantmaps.com. Sigurni smo da za neke, osobito u našoj okolici već znate podatke, ali u karti otkriva neke uistinu začuđujuće podatke. Osobito na prvi pogled.

Primjerice, u oči ‘upada’ to da su Rumunji najbrojnija manjina u Italiji te Španjolskoj. No obzirom na sličnosti jezika, informacija postaje manje čudnom.

Svakako je zanimljivo da su Indijci drugi najbrojniji narod u Ujedinjenom Kraljevstvu, dok su to Poljaci u Republici Irskoj, Islandu Norveškoj te Litvi.

Turci su drugi narod po brojnosti u Njemačkoj, Austriji, Nizozemskoj, Danskoj i Bugarskoj, dok su Srbi drugi narod u Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini, s tim da u potonjoj nisu manjina. U Srbiji su pak Mađari druga najbrojnija nacija, kao i u Rumunjskoj.

Na mapi je i Kosovo, na kojem prema spomenutom izvoru poslije Kosovara nisu najbrojniji Srbi, nego ‘Bosanci i Hercegovci’ što se vjerojatno odnosi na Bošnjake.

Ostale podatke provjerite u karti, a pokušajte i uraditi naš kviz u kojem se traži da povežete europsku zemlju i dominantnu religiju u njoj.

Briljantna mapa otkriva koji je narod drugi po brojnosti u svakoj zemlji Europe
Share via
Copy link
Powered by Social Snap