Pretraga

Facebook nas čini debljima i nesretnijima

A- A+

Osim što nam uzaludno troši vrijeme, Facebook nas čini debljima i siromašnijima, pokazalo je istraživanje provedeno na temelju ankete Sveučilišta u Pittsburghu. Pokazalo se kako Facebook povećava samopouzdanje, pa tako smanjuje mogućnost samokontrole.

Već znamo da na Facebooku uludo potrošimo stvarno mnogo vremena, ali ono što nas većina nije znala, jest da nas Facebook čini debljima i siromašnijima.

Ne radi se samo o tome da masa ljudi radije provodi slobodno vrijeme u kući za ekranom računala, umjesto da se aktiviraju i provedu vrijeme vani. Pokazalo se da Facebook povećava naše samopouzadnje, što dovodi do loše procjene vlastitih mogućnosti i smanjene samokontrole.

www.herald.ie

Izdvojeni članak

Zabranili mu Facebook i ide u zatvor zbog profila

Manjak samokontrole potiče negativna ponašanja kao što su pretjerano trošenje i prejedanje. Znanstvenici sa Sveučilišta u Pittsburghu u istraživanju su otkrili kako samo pet minuta dnevno provedenih na Facebooku smanjuje moć samokontrole. Istraživanje je provedeno na temelju ankete koju je ispunjavao 531 korisnik najpopularnije društvene mreže.

Autori istraživanja, Andrew Stephen i Keith Wilcox, potvrdili su tako da što više vremena provodimo na Facebooku, rastu nam dugovanja na kreditnim karticama. Niska razina samokontrole i pretjerano trošenje usko su povezani, pokazali su rezultati.

Inače, Facebook je nedavno premašio brojku od milijardu korisnika, a ono što je zabrinjavajuće jest činjenica da prosječan Amerikanac na Facebooku provede mjesečno osam sati, i to iz čiste dosade. Mislite li da bi se to vrijeme moglo puno bolje iskoristiti?

Facebook nas čini debljima i nesretnijima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap