Pretraga

[Glas čitatelja] Otvaramo novu rubriku za pisma učenika, studenata i profesora

A- A+

Sedam godina portala srednja.hr naučile su nas mnogočemu, između ostaloga i tome da je ponekad potrebno prepustiti svoje novinarsko mjesto nekome drugome. Neki učenik će bolje od naših novinara znati što ne valja s kratkim velikim odmorom, a profesor će bolje znati što ne valja s gradivom. Upravo smo iz tog razloga odlučili otvoriti dio prostora kako bi vama dali glas – [Glas profesora] [Glas učenika] i [Glas studenta]

foto: srednja.hr

Otvaramo novu rubriku u kojoj dajemo glas vama. Ideja je svakog vikenda objaviti po jedan članak kojeg nije napisao novinar srednja.hr, a koji se tiče različitih tema kojima se bavimo. Bili učenik, student, prosvjetni djelatnik ili profesor na faksu, rado ćemo vam dati priliku da se i vaš glas čuje.

Povod za otvaranje portala čitateljima je pismo učenice Ane iz Vinkovaca koja je stala ispred svih učenika i javno progovorila o kampanji #ijasamfranjo. Reakcije su bile ogromne, njeno pismo su prenijeli svi veći mediji, a utjecala je i na ostale učenike da progovore o nasilju koje su sami pretrpili u školama.

Ukoliko neku temu smatrate bitnom i želite progovoriti o njoj, tu smo za vas. Teme se mogu ticati nekih aktualnih događanja, ali i problema koje vas osobno muče. Primjerice, učenik Kristian s našim je čitateljima podijelio svoju tužnu priču kako mu je Tjelesni u školi narušio prosjek. Određene priče potrebno je ispričati na poseban način i to iz pera ljudi s jedinstvenim iskustvima. Stoga, javite nam se!

Podjela rubrika

[Glas profesora]

[Glas učenika]

[Glas studenta]

Možete nam se javiti preko naših društvenih mreža, Facebooka ili Instagrama, ili možete direktno na mail [email protected] poslati svoju priču. Rado ćemo ju pročitati i podijeliti s načim čitateljima! Tekstove objavljujemo u nedjelju, a u konkurenciju ulaze svi koji su poslani do petka popodne, a najbolje objavljujemo!