Pretraga

Hrvatska zavijena u crno: U teškoj prometnoj nesreći poginule dvije učenice

A- A+

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila na odmorištu između Novske i Okučana poginule su dvije učenice Osvnovne škole Dalj, a još dvije mlađe ženske osobe su ozlijeđene.

Ivan Klindić www.ivanklindic.info

Izdvojeni članak

Jedini preživjeli u nezapamćenoj nesreći slavonskih studenata otkrio detalje tragedije

Oko 9.45 na odmorištu Sjever kod Starog Grabovca, nedaleko Novske, kamion zagrebačkih registarskih oznaka naletio je na grupu ljudi koja se tu odmarala, rekli su u sisačko-moslovačkoj policiji, a prenosi Index.hr.

Otkazale kočnice?

Svjedoci tvrde da je kamion naletio bez kočenja, što se poklapa s njegovom izjavom da su mu otkazale kočnice, koju mediji neslužbeno prenose.

Vrlo brzo nakon ove velike tragedije, u kojoj su ponavljamo živote izgubile dvije osnovke, reagirala je ministrica Divjak.

– Najdublje suosjećam i izražavam sućut obiteljima nesretno stradalih učenika u tragičnoj prometnoj nesreći koja se danas dogodila, a učenicima koji su ozlijeđeni želimo brz oporavak. U dogovoru s ravnateljem škole, krizni tim Ministarstva znanosti i obrazovanja za pružanje psihološke podrške upućen je u Osnovnu školu Dalj, kako bi se svim učenicima i njihovim roditeljima pružila adekvatna pomoć. U kontaktu sam s Ministarstvom unutarnjih poslova i ministrom Božinovićem. Moj tim intenzivno prati situaciju, napisala je Divjak u poruci odaslanoj medijima.

Oglasio se i ravnatelj: U školi je situacija teška, djeca su puštena kući

Novinari Indexa su razgovarali su s ravnateljem u Osnovnoj školi Dalj, koju su pohađale dvije učenice smrtno stradale u tragičnoj nesreći.

– To su učenice naše škole, sedmog i osmog razreda. Išao je cijeli autobus iz škole na učeničku ekskurziju u Sveti Filip i Jakov. Išao je tko je želio od učenika. U autobusu je bilo učenika iz više razreda i više generacija, rekao je ravnatelj Marko Stanić.

Dodao je i kako zasad nema informacije je li ozlijeđen još netko od djece i o kakvim je ozljedama riječ.

– Nemam nikakve informacije, zvao sam policiju, ali nemam još nikakve informacije, rekao je za Index.hr.

Uslijed ovog kobnog slučaja, ostali učenici su pušteni iz škole.

 

 

– Djeca su otišla kući, puštena su kući. Što da vam kažem, rekao je potreseni ravnatelj.