Pretraga

Lajk naš svagdašnji: Razlozi za ostanak mladih u Hrvatskoj

A- A+

Druga dobra stvar oko ulaska u tu Uniju je da će mnogi strani radnici potražiti svoju sreću u Lijepoj Našoj. Kad se sjetim tih bijednih idiota uvijek se nekako slatko nasmijem. Već vidim zbunjena i ispijena lica mnogih mladih Etiopljana dok, sa rukama u džepu, budu stajali na trgu Bana Jelačića i onako u nevjerici promrmljaju sebi u bradu: ” U jebote alaj smo se zajebali.” 

Znate li što povezuje našu Seve i Avu Karabatić? – Tako je naravno, one su obje talentirane pjevačice iz Hrvatske. Dobro sad jedno malo teže pitanjce.Što povezuje hijene, ženke nekih pauka, Hrvate i hobotnice? – Tako je, bravo, to su sve vrste koje jedu svoje mlade! Priznajete niste ni sami znali da mužjaci hijene jedu svoje mlade. Ajde, svak je ipak upoznat sa činjenicom da nestašne hobotnice blaguju svoje mlade, ili da je jedna generacija Hrvata pojela budućnost mnogih mladih generacija.

Izdvojeni članak

Lajk naš svagdašnji: Dobar, loš, ZET-ovac

Empatija Europe

Jedini primjer brige za nas mlade generacije su Hrvati pokazali kada su se onako krvnički stali gurati da uđemo u Europsku Uniju. Naime njima je svima bilo jasno da mladi tu zaista nemaju što tražiti, pa da nam bar eto odlazak olakšaju. Da nas na carinama ne zadržavaju, ne traže sireve, jogurte i šteke Malbora dok budemo odlazili u pizdu materinu.Druga dobra stvar oko ulaska u tu Uniju je da će mnogi strani radnici potražiti svoju sreću u Lijepoj Našoj. Kad se sjetim tih bijednih idiota uvijek se nekako slatko nasmijem. Već vidim zbunjena i ispijena lica mnogih mladih Etiopljana dok, sa rukama u džepu, budu stajali na trgu Bana Jelačića i onako u nevjerici promrmljaju sebi u bradu: ‘U jebote alaj smo se zajebali.’

DOSTA

I dok stariji već godinama vrše sustavnu kampanju da postanemo sabirna jedinica za Kanadu, ja vas pozivam da odlučno kažemo DOSTA! Udario sam šakom u stol u unajmljenom stanu koji nikada neće biti moj, ni stol ni stan, i odlučno rekao ne odlasku.Ta mučka đubrad nas sve želi potjerati odavde da sve ostane njima. Sada ću vam nabrojati samo par beneficija za mlade ovog jedinstenog Hrvatskog sistema.

Izdvojeni članak

Lajk naš svakdašnji: Prikazujemo li žene kao seksualne objekte

Riješeno stambeno pitanje

Jedna od rijetkih država koja se može pohvaliti riješenim stambenim pitanjem za mlade je upravo Hrvatska. Druga je prašumska državica Pigmeja na jugu afričkog kontinenta u kojoj svi stanovnici stanuju po grmovima, a grmova tamo rođo koliko oš.Znate li ono kad na teveu policajci ne mogu pronaći ubojicu pa slučaj riješe kao službeno neriješen? Tako smo i mi riješili stambeno pitanje mnogih mladih Hrvata. Naime jasno je da su veoma male šanse da mi mladi za života priskrbimo sebi jedan vlastiti stančić, ili da uopće dignemo nekakav lihvarski stambeni kredit i slično. Kako je to posve jasno i tu nikakvih dvojbi nema, time je i stambeno pitanje mladih u Hrvatskoj riješeno, nikakvog pitanja tu više nema. Dakle stambeno pitanje piši riješeno. Riješili smo time i pitanje plaćanja visokih režija. Plaćali bi mi režije rođo, ali za šta?

Bliskost sa bližnjima-iznimno bližnjima

U malo kojoj državi vlada takva bliskost među različitim generacijama. Poglavito zbog toga što ćemo svi biti primorani živjeti u istom stančiću sa roditeljima, koji se još od svojih neće odseliti. Ne moramo se bojati da ćemo se udaljiti od majke, oca ili bake, nikada! Uvijek će biti tu negdje u okrugu od par metara.

Izdvojeni članak

Lajk naš svakdašnji: O domaćoj muzici i Klapi s mora

Nema stresa oko gubitka posla

Stres je prva bolest današnjice. Različiti ljudi pate od raznih oblika stresova. Eto neki Havajac godinama živi pod stresom hoće li mu se vulkan u vrtu aktivirati. E pa mi ćemo u Hrvatskoj prije pokleknuti stresu zbog mogućeg otvaranja tog vulkana Havajcu u vrtu,negoli stresu zbog mogućeg gubitka posla. Brinuti se da će mladi Hrvat izgubiti posao bi bilo kao da se naše talentirane pjevačice Sevka ili Ava zabrinu da će izgubiti djevičanstvo. Braćo moja, kako izgubiti nešto što ionako nemamo?Nema na globusu tako bezbrižne države kao što je lijepa naša. Možda je to stvar genetike, kako su starije generacije, dok su haračile ovom državom, pokazale da ih posve boli kurac šta će biti sa nama, eto tako i nas baš boli isti organ šta će s nama biti.

Prednost zdravog okoliša i prirodnih ljepota

Znate li uopće da su osobni automobili jedni od najvećih zagađivača okoliša? E pa ni za to se ne moramo brinuti jer mi ćemo, kako se čini, većinom šetati. U Hrvatskoj će biti opasniji oni naši pririodni plinovi od nekih štetnih plinova iz automobila ili tvornica. Koje tvornice, koji auti?A pogledajte samo to krasno drveće, te bistre vode za koje se čitav svijet otima, to plavo nebo, to more, zlatna žita Slavonije. Ako podignete kredit za stan, pa vas banka izbaci na ulicu, zar se nije ljepše skrasiti ispod ovako bujnih crnogoričnih stabala, pored nabujalih rijeka, uz zlatne klipove žita?

Izdvojeni članak

Lajk naš svagdašnji: Osnove hrvatskog poduzetništva

Ostajmo braćo

Mislim da sam iznio i više nego dovoljno argumenata da se nikada više od svoje bašče ne udaljite ni metra.Hrvatska je zemlja predivnih prirodnih raznolikosti u kojoj se mladi ne moraju brinuti zbog gubitka posla, zagađenja okoliša, preskupih režija, stambenog pitanja ili otuđenja od obitelji. Sva su ta pitanja stariji Hrvati za nas riješili.I onda se ti stari Hrvati svim silama trude da nas otjeraju iz ovog raja i sve zadrže samo za sebe! Pff, nek odu oni, Bog zna da bi nam svima učinili uslugu. Uostalom, kakav idiot bi morao biti da ikada poželiš otići odavde, iz države u kojoj se nikada za ništa ne moraš brinuti? Jer briga ti ovdje, moj rođo, ionako ne pomaže.

Lajk naš svagdašnji: Razlozi za ostanak mladih u Hrvatskoj
Share via
Copy link
Powered by Social Snap